Øl i stride strømme: Thisted Bryghus præsenterer rekordregnskab

Danmarks femte største bryggeri, Thisted Bryghus, har for ottende år i træk præsteret overskud. Og det er nødvendigt for at finansiere de investeringer, der skal fremtidssikre bryghuset.

Regnskabet er netop blevet præsenteret for omkring 1.500 auktionærer i Thy Hallen:

– Vi leverer et resultat før renter og skat på kr. 5.335.000 og på kr. 4.061.000 efter skat. Det er et resultat, vi er tilfredse med og det bedste resultat i Thisted Bryghus historie. Jeg er tilfreds med resultatet set i lyset af, vi i regnskabsåret har gennemført investeringen i ny bygning og bryggeriudstyr, ligeledes har formået, at holde fokus på kerneforretningen, lød det bl.a. fra direktør Aage Svenningsen.

Det øgede overskud skyldes vækst i salget.

– Vi har realiseret en nettoomsætning på 53,6 mio. kr., som er rekord og en stigning på godt 4,7 mio. kr. i forhold til sidste regnskabsår. Vi har de sidste fem regnskabsår og frem til i dag haft en sund omsætningsudvikling år efter år, med en vækst på 39%. Det er jeg tilfreds med, sagde Aage Svenningsen.

Overskud skal sikre fremtiden
Thisted Bryghus har i regnskabsåret investeret for kr. 25,9 mio. hvor det altoverskyggende selvfølgelig har været investeringen i ny bygning og etablering af nyt brygværk samt i samarbejde med Thisted Kommune, udvidelse af bryghusets parkeringsforhold. Den totale investering forventes, at løbe op i kr. 37.0 mio.

– Det er afgørende for fremtiden for Thisted Bryghus at skabe overskud, der kan være det økonomiske fundament for en betydelig egenfinansiering af de investeringer, vi står overfor i fremtiden for at overleve som folkeejet lokalt bryggeri, sagde Aage Svenningsen.

Han påpegede, at man dermed kan følge den investeringsplan, der er udarbejdet og som blandt andet indebærer en fremtidig modernisering af bryggeriets procesområde.

Thisted Bryghus er ejet af omkring 2.200 aktionærer og beskæftiger 23 medarbejdere på bryggeriet i Thisted.

Arkivfoto: Anton Korsbæk Skovmose

Forfatter

Related posts

Top