Nyt land og ny bane venter på Malthe Jakobsen

Siden den danske Formel 4-sæson sluttede i oktober sidste år, har Malthe Jakobsen fra Sennels kørt tre løb på Sepang-banen i Malaysia. I denne weekend står den så langt om længe på ny asfalt til den unge racerkører.

– Jeg er taget til Chang International Circuit, som ligger i Thailand, hvor vi skal køre tredje afdeling af Formula 4 South East Asia-mesterskabet, fortæller Malthe Jakobsen, der ser frem til en ny udfordring.

Han har nemlig aldrig kørt på banen før, og den slags stiller krav til forberedelserne. Derfor har thyboen sørget for at lave sit hjemmearbejde.

Simulator og Youtube skal give et forspring
– Der er kun to kørere i mesterskabet, som har kørt på banen før, så resten af os står samme sted når træningerne starter. Det er super fedt, for så kan vi rigtigt måle os mod hinanden, siger han og fortæller, at han har brugt alle tilgængelige redskaber til at give sig selv et lille forspring:

Malthe Jakobsen med sin far ved sin side ombord på flyet til Thailand. Foto: Jakobsen Motorsport

– Jeg har heldigvis haft mulighed for at køre banen i en simulator, så jeg har allerede nogenlunde en fornemmelse af hvordan svingene er. Og så har jeg set masser af videoer fra banen på Youtube, så jeg føler faktisk allerede at jeg ved hvordan banen er.

Ud fra de begrænsede forberedelser er Chang International Circuit en bane, Malthe Jakobsen glæder sig til at give den gas på. Der er nemlig en skøn blanding af alle de elementer, der ifølge den unge thybo udgør en god racerbane:

– Starten er ret hurtig med lige stræk og nogle hurtige svingkombinationer, og den sidste halvdel bliver ret teknisk med et par svære sving. Jeg tror det bliver fedt!

Uheld har kostet dyrt
I årets første to løb har Malthe været uheldig at løbe ind i uheld, som har kostet dyrebare point – og budgettet til reparationer på racerbilen er allerede godt belastet. Derfor har Malthe Jakobsen arbejdet målrettet for at rette op på dén ubalance:

– Jeg har selvfølgelig selv haft en del af skylden i de uheld som er sket, og for lige at få det hele bearbejdet ordentligt, har jeg haft et par samtaler med Team Danmarks sportspsykolog. Det synes jeg var ret godt, og jeg håber at denne weekend bliver en bedre historie!

Dagen i dag vil, ligesom i går, blive brugt på at køre træninger på banen, mens de fire heat bliver afviklet lørdag og søndag.

Foto: Jakobsen Motorsport

Forfatter

Related posts

Top