Nyt hovedforløb med speciale i e-handel

Fra august udbyder EUD/EUX Business på EUC Nordvest det nye hovedforløb, Digital handel, på detailhandelsuddannelsen. Dermed får kommende elever endnu et spændende uddannelsestilbud – og de lokale virksomheder får mulighed for at få tilført nye kompetencer til deres forretning.

EUD/EUX Business udbyder i forvejen hovedforløbet ’Salgsassistent u. profil’, der primært er målrettet de salgs- og servicefunktioner, der er i en traditionel, fysisk butik, hvor man står ansigt til ansigt med kunderne. Det hovedforløb er dog ikke dækkende for alle detailhandelsvirksomheder. I dag har mange butikker nemlig en webshop tilknyttet, ligesom der i stigende grad kommer virksomheder frem, der alene er baseret på e-handel.

– Digital handel er i voldsom vækst, og derfor er der også et stigende behov for arbejdskraft, der er specialiseret inden for dette område. Derfor glæder det os, at vi nu kan tilbyde et helt nyt hovedforløb, der netop er målrettet digital handel, siger afdelingsleder Anne Mose.

Detailhandelsuddannelse med særligt fokus
Som elev på det nye hovedforløb bliver man uddannet inden for salg og handel, men med speciale i digital handel.

Eleverne vil således skulle have en række traditionelle fag inden for detailhandel, men de vil i udstrakt grad også skulle have specialiserede fag som eksempelvis ’Digitalt salg og forretningsforståelse’, ’Digital købsadfærd’, ’E-commerce drift og kundeservice’, ’Dataanalyse’ og ’Digital markedsføring’.

– Eleverne bliver specialister på e-handel med alt, hvad det indebærer. Det er et rigtig spændende og fremsynet hovedforløb, som jeg håber og tror vil appellere til mange unge, og samtidig er jeg overbevist om, at der også vil være mange af de lokale virksomheder, der vil opleve det som attraktivt, at de fremover vil kunne få elever med særlige kompetencer inden for digital handel, slutter Anne Mose.

Foto: EUC Nordvest

Forfatter

Related posts

Top