Nye shelters ved Lodbjerg Fyr

Med adgang til både toilet og madpakkehus er shelter-faciliteterne ved Lodbjerg Fyr gode. Samtidigt er det muligt at besøge fyrtårnet og den lille udstilling om fyrfaldne fugle.

Derfor har Naturstyrelsen Thy og Nationalpark Thy i fællesskab besluttet at opgradere pladsen. Det skriver Nationalpark Thy på sin hjemmeside.

Der bygges to nye enkelt-shelters med plads til ca. 5 personer i hver – og mulighed for at sidde i læ på tre sider. Herudover bygges en gruppe-shelter med plads til ca. 30 overnattende. Det nuværende shelter på pladsen trænger til renovering, og vil efter en grundig istandsættelse blive genplaceret et andet sted.

– Shelterpladsen fungerer super godt som udgangspunkt for den meget populære vandrerute ”Vestkyststien” eller som et stop på turen. Især om sommeren oplever vi mange gæster på pladsen – både i shelter og telt. Derfor synes vi, at det giver god mening at tilbyde opgraderede overnatningsfaciliteter lige præcis her, forklarer Ditte Svendsen, der er skovrider i Naturstyrelsen Thy.

De to enkelt-shelters bygges af en lille gruppe frivillige håndværkere, der er tilknyttet Lodbjerg Fyr. Gruppen har brugt sidste år på at restaurere det tidligere hønsehus, som nu fremstår som et hyggeligt sted at spise sin madpakke, tænde op i brændeovnen og låne en rygsæk med ud på opdagelser i Nationalpark Thy.

Shelterne forventes at stå færdig i løbet af sommeren, mens arbejdet med det store gruppeshelter vil gå i gang efter sommerferien. Når det står klart, vil det kunne bookes af større grupper som f.eks. institutioner og skoler via Naturstyrelsens online bookingsystem.

Foto: Nationalpark Thy

Forfatter

Related posts

Top