Nye regler truer lokale markeder og byfester

Når klokken passerer midnat natten til onsdag den 1. januar 2020, så træder samtidig nye regler for afholdelse af lokale byfester og markeder i kraft.

De nye regler betyder, at det bliver mere besværligt og ikke mindst dyrere at arrangerer arrangementer i lokalsamfundene hvor der forventes mere end 150 deltagere.

En administrativ ændring hos Trafik- Bygge- og Boligstyrelsen betyder nemlig, at arrangører af blandt andet byfester fra årsskiftet skal hyre en ekstern rådgiver til at udarbejde en plantegning, en såkaldt pladsfordelingsplan. Den skal blandt andet sikre, at sikkerheden ved den pågældende begivenhed kan godkendes. Det skriver DR Fyn.

Ekstraregning på op til 100.000 kroner
Men den ekstra udgift kommer til at gå ud over de foreninger der som oftest er en af arrangørgruppen, når der arrangeres små eller store arrangementer i lokalsamfundet.

Den eksterne konsulent, en såkaldt brandrådgiver, koster typisk mellem 1.200 og 1.500 kroner i timen. Det betyder i gennemsnit en merudgift for arrangørerne på 5.000-10.000 kroner for arrangementer med op til et par hundrede deltagere. For arrangementer med flere tusind gæster kan ekstraregningen løbe op i svimlende 100.000 kroner.

Arkivfoto: Morsø Festival

Forfatter

Related posts

Top