Ny lov: Børnehaver i Thisted skal afvise “ghetto”-børn

Fra årskiftet må maksimalt hvert tredje barn i en daginstitution komme fra et udsat boligområde. Den nye lov får konsekvenser i Thisted, hvor boligområdet Havrevej lige akkurat kvalificerer sig som et udsat boligområde. Det skriver TV Midtvest.

Havrevejkvarteret havnede sidste år på listen over udsatte boligområder.

– Jeg synes, det er skudt over mål. Jeg kan ikke forstå, at sådan en lovgivning skal komme til at ramme os i det omfang, den kommer til her. At vi pludselig skal til at kigge ind i at definere ghettoområder her i vores kommune og Thisted by, siger Søren Kanne Zohnesen, formand for Børne- og Familieudvalget i Thisted Kommune, til tv-stationen.

Fem daginstitutioner påvirkes
Havrevej er faktisk tæt på slet ikke at være et udsat boligområde. Hvis 40 personer fra området fandt et arbejde, ville kvarteret ikke være omfattet af den nye lov

Den nye lov kommer til at beyde, at forældrene ikke selv kan vælge, hvilken børnehave,  deres børn skal gå i.

– Når de kommer her, så må vi spørge, hvor de bor og afvise dem. Vi har ikke nogen venteliste, så det kan betyde, at vi må afvise nogen, siger Brian Immersen, der er leder af Lerpytter Friskole og Børnehave.

I børnehaven kommer to ud af tre børn fra kvarteret. Men for at gøre op med parallelsamfund har folketinget altså vedtaget et loft på 30 procent over antallet af børn i daginstitutioner, der må komme fra udsatte boligområder.

I alt fem daginstiutioner i Thisted vil blive påvirket af aftalen.

Forfatter

Related posts

Top