Ny chance til særlig gruppe elever

Et bredt flertal i Folketinget har vedtaget en midlertidig suspendering af reglen om, at man kun har tre forsøg til at påbegynde Grundforløb 2 (GF2) på en erhvervsuddannelse.

Suspenderingen gælder for elever uden uddannelsesaftale, som har påbegyndt deres tredje GF2-forløb i 1. halvår 2021. Denne elevgruppe får nu mulighed for et fjerde GF2-optag i 2021.

Den nye aftale vækker begejstring på EUC Nordvest, hvor man håber på, at nogle af de unge, der har brugt deres tre klip, og som derfor har opgivet håbet om at få en erhvervsuddannelse, vil gribe muligheden og vende tilbage til en ny chance.

– Alle prognoser viser, at vi kommer til at mangle faglært arbejdskraft i fremtiden, og allerede nu er flere brancher mærket af manglen på kvalificeret faglært arbejdskraft. Derfor er det enormt glædeligt, at Folketinget nu har besluttet at åbne en dør på klem for de elever, der i første halvår af 2021 påbegyndte deres sidste forsøg på en erhvervsuddannelse uden at fuldføre, lyder det fra direktør Hans Chr. Jeppesen fra EUC Nordvest.

Der kan være mange årsager til, at man ikke gennemfører GF2, fortæller han:

– Det kan være, at man har haft svært ved at finde en læreplads inden for det fagområde, man har valgt at uddanne sig inden for, det kan også være, at man bare haft brug for lidt ekstra tid til at finde præcis det fagområde, der matcher ens ambitioner og kompetencer, eller måske er det bare livet, der er ”kommet i vejen” i en svær periode. Det er bestemt ikke alle, der tager den direkte vej gennem uddannelsessystemet, og det ville jo være brandærgerligt, hvis vi af den grund mister elever, der ellers kunne vise sig at blive en værdifuld ressource på fremtidens arbejdsmarked,

Øget efterspørgsel på dygtige faglærte

Forfatter

Related posts

Top