Ny affaldssortering koster morsingboerne 10 millioner kroner

Det kommer til at koste Morsø Kommune og dermed morsingboerne 10,3 millioner kroner, at leve op til de nye regler om sortering af husholdningaffaldet.

En ny bekendtgørelse betyder, at affaldet senest ved udgangen af 2022 skal sorteres i 10 forskellige fraktioner – og det betyder, at alle husstande på Mors skal have leveret nye affaldsbeholdere.

Rest- og madaffald vil blive indsamlet i den nuværende 2-delte 240 l genbrugsbeholder, som har en 60/40 deling, samt i eksisterende udelte beholdere ved etagebygning og lignende. Beholderne skal have påsat nye labels og piktogrammer, hvilket er et lovkrav. Samtidig skal de nuværende træaffaldsstativ til madaffald hjemtages. Samlet pris for dette ventes at løbe op i 1,14 millioner kroner.

Plast, drikke- og madkartoner, glas og metal vil blive indsamlet i nyindkøbte 2-delte 240 l beholdere. Her koster påsætningen af labels og piktogrammer, samt udkørsel til de enkelte adresser af de ca. 9.100 nye beholdere 4,2 millioner kroner.

Papir og pap vil blive indsamlet i nyindkøbte 240 l beholdere uden deling. Her løber prisen for levering og påsætning af labels og piktogrammer op i 3,2 millioner kroner.

Farlig affald indsamles i 28 l miljøkasser til i alt 810.000 kroner.

Egentlig skulle kommunerne have været klar til at implementere de ny regler 1. juli i år, men kun et fåtal af landets 98 kommuner nåede at blive klar til at overholde deadline.

 

Forfatter

Related posts

Top