Nu er laminatbordpladerne fra Mors FSC certificerede

Der produceres årligt op mod en halv million laminatbordplader i Danmark, og fremover vil en stor del af dem blive langt grønnere.

Bordpladeproducenten DFI-Geisler fra Nykøbing Mors, der er Skandinaviens største, har nemlig valgt, at de fremover vil producere samtlige af deres laminatbordplader i FSC certificerede materialer.

– Vi har hidtil haft en FSC-certificering på spånpladen, men fra 1. oktober 2020 har vi taget skridtet videre, og det er lykkedes os at finde leverandører, som kan levere alle elementerne i en laminatbordplade, så de opfylder de skrappe FSC-certificerings regler, begynder Lars-Erik Fabricius Nielsen, indkøbschef hos DFI-Geisler.

– Det betyder, at vi nu udelukkende sender laminatbordplader ud til vores kunder, som er produceret bæredygtigt, og kunden skal ikke være i tvivl om, hvorvidt bordpladen er produceret forsvarligt, da vi kan følge hele forsyningskæden.

DFI-Geisler blev første gang FSC-certificeret tilbage i 2010. Dengang gjaldt certificeringen alle bordplader i massivtræ. Salget af laminatbordplader udgør næsten halvdelen af produktionen på Mors, så det er en betydelig mængde bordplader, som nu bliver grønnere.

DFI-Geisler udnytter eller genbruger i dag mere end 90% af deres samlede affaldsmængde, hele fabrikkens elforbrug kommer fra grøn strøm, og da spånpladerne i laminatbordpladerne er produceret i Danmark er CO2 aftrykket lavt, da transporten er en væsentlig faktor i beregningen af dette aftryk.

Forfatter

Related posts

Top