Nordea-fonden giver tidlig julegave til nyopstartet narturklub for børn

21 nordjyske organisationer modtager 596.334 kr. i julegave fra Nordea-fondens lokalpulje. Blandt de nordjyske modtagere er Biologisk Forening for Nordvestjylland, der holder til i Thy.

Foreningen har fået fået 26.242 kroner i støtte til indkøb af emnekasser og rygsække til undervisning i den relativt nyopstartede Naturklub for Børn samt Natur Camp for Børn næste sommer.

– Ved at have undervisningsmaterialerne i form af emnekasser på stedet, kan vi i højere grad selv tilrettelægge forløbet i vores Naturklub for Børn samt gennemføre en inspirerende Natur Camp for børnene, siger én af initiativtagerne Karen Luise Rindom Jensen.

Støtten kommer også til at betyde noget for lokalmiljøet, fortæller hun:

– Gennem Naturklub for Børn mødes lokale i Thy, der i fællesskab med børnene udforsker, oplever og formidler den lokale natur. Det giver ikke bare glæde til børnene, men også de frivillige, der oplever glæde ved at dele ud af deres viden om naturen.

Nordea-fonden støtter fællesskabsorienterede projekter og aktiviteter, som skaber gode liv inden for sundhed, motion, natur og kultur. I 2020 har fonden særligt fokus på at støtte projekter, der har fokus på at få flere ud i det fri og får flere børn til at blomstre.

– Nordea-fonden har et almennyttigt formål, og derfor er det vigtigt for os at bakke op om initiativer, som styrker det lokale fællesskab. Vi håber, flere lokale foreninger og andre almennyttige organisationer har lyst til at søge vores lokalpulje, siger Henrik Lehmann Andersen, adm. direktør i Nordea-fonden.

Lokalpuljen er på 30 mio. kr. og kan søges hele året rundt. Foreninger og andre nonprofit organisationer kan søge op til 100.000 kr. i støtte, og i alt forventes det, at mere end 1.000 lokale projekter får støtte fra Lokalpuljen i 2020.

Biologisk Forening for Nordvestjylland (BFN) har til formål at øge kendskabet til naturen i Nordvestjylland samt udøve naturformidling. BFN medvirker endvidere til beskyttelse og gendannelse af natur, skriver foreningen på sin egen hjemmeside.

Forfatter

Related posts

Top