Mulighed for lyntest i Nykøbing

I den kommende weekend fra kl. 9-17 vil det være muligt at blive lyntestet for corona på Sundhedscenteret i Nykøbing. Hurtigtesten kræver ikke tidsbestilling, og man får svar efter 15 minutter.

Det er Falck, som står for testmulighederne og det er en antigentest – også kendt som hurtigtest. Hurtigtesten bør ikke anvendes, hvis man har symptomer eller er nær kontakt til en smittet, da resultatet er mindre præcis end de tests, der udføres via Region Nordjylland og TestCenter Danmark.

– Det er rigtig godt, at vi nu får suppleret testmulighederne på Mors. På den måde kan vi hurtigere og lettere få brudt smittekæderne. Smitten er stadig meget høj på Mors, så vi skal forsat passe på hinanden, holde afstand og se færrest mulige, fortæller Hans Ejner Bertelsen, borgmester i Morsø Kommune.

Og han fortsætter:

– Vi presser på for at få mere testkapacitet, så tiderne bliver udvidet til at gælde flere dage. Vi er i løbende dialog med regionen, som også giver udtryk for, at de vil se på mulighederne, fortæller Hans Ejner Bertelsen.

Hvornår kan man bruge en hurtigtest?

  • forud for kulturbegivenheder
  • steder, hvor man bor tæt sammen, fx på kollegier
  • som et screeningstiltag blandt medarbejdere i virksomheder, hvor man ikke kan undgå at være tæt på hinanden

Hvornår kan man IKKE bruge en hurtigtest?

  • hvis du har milde symptomer eller svære symptomer på COVID-19
  • som nær kontakt til en smittet
  • hvis du skal testes forud for en undersøgelse eller indlæggelse
  • hvis du skal testes som en del af en screening på et afsnit/afdeling, hvor der er et udbrud

I disse tilfælde skal du fortsat bestille tid på www.coronaprover.dk og testes med den sædvanlige PCR test.

Adressen til Sundhedscenteret er Strandparken 48, 7900 Nykøbing Mors. Husk at du skal være iført mundbind, når du ankommer til testcentret og medbringe ID i form af sundhedskort, kørekort eller pas.

Udover testmuligheden på Sundhedscenteret i weekenden er der stadig mulighed for at blive testet i Frøslev hver fredag kl. 9-17 – her skal man dog bestille tid først på www.coronaprover.dk.

LÆS OGSÅ:

Socialudvalgsformand om lyntestcenter på Mors: – Alt er jo bedre end ingenting

 

Foto: Falck

Forfatter

Related posts

Top