– Morsø skal være Danmarks mest erhvervsvenlige kommune

Læserbrev af
Meiner Nørgaard (DF), medlem af kommunalbestyrelsen på Mors

Morsø Kommune skal være Danmarks mest erhvervsvenlige kommune.

Og hvorfor er det vigtigt? Det er det fordi, at de arbejdspladser vores mange dygtige og veldrevne lokale erhvervsvirksomheder har, og vil skabe i fremtiden, hænger nøje sammen med at Morsø Kommune fremover kan tilbyde en bedre service til vores borgere.

Den øgede aktivitet i erhvervslivet og i samfundet danner en økonomisk og samfundsmæssig grobund for at Morsø Kommune kan styrke indsatsen på de nære velfærdsområder.

Og vi har bevist at udviklingen af vores lokale erhvervsliv, sagtens kan gå hånd i hånd med det omkringliggende samfund og tilpasses i lokalområderne, samtidig med de øvrige tiltag der sker, bla. at vi gerne vil øge muligheden for at endnu flere kan komme ud og opleve vores flotte natur. Det er blot et spørgsmål om rettidig planlægning.

Antallet af lokale arbejdspladser er også vigtigt i forhold til at vi gerne vil have flere til at bo på Mors. I skrivende stund er vi faktisk flere morsingboere, end da vi gik ind i 2021. Der er flere der flytter til Mors, end der flytter fra Mors. Vi oplever en øget forespørgsel på bomuligheder, både i Nykøbing og i vores lokalområder rundt omkring på Mors. Og den tendens er et udtryk for den politik, det borgerlige flertal på Mors har ført igennem de seneste to valgperioder. Og det er selvfølgelig en tendens vi skal udvikle og følge op på, og gøre Mors til et endnu bedre sted at bo.

Og kan det lade sig gøre at blive Danmarks mest erhvervsvenlige kommune? Ja, det kan det.

Dansk Industri udkommer hvert år med en opgørelse over samtlige 98 kommuner i landet. Og fakta er, at da det borgerlige flertal tog over fra socialdemokraterne og jeg startede som Formand for Teknisk Udvalg for knap 8 år siden, lå Morsø Kommune på en plads som nummer 80. I 2021 ligger vi på en flot 11 plads på landsplan og på 1. pladsen i Nordjylland på ranglisten over de mest erhvervsvenlige kommuner.

Jeg opfordrer til at vi sammen fortsætter det lange seje træk, det er til gavn for både unge, ældre, nuværende og fremtidige morsingboere.

Forfatter

Related posts

Top