Mors-virksomhed tilbyder nu praktik i udlandet

Mens man i høj grad tilvælger udlandsophold på eksempelvis landets universiteter, har bevidstheden om muligheden på erhvervsuddannelserne været begrænset.

Men muligheden for et praktikophold i udlandet skal være en mulighed, hvis flere skal lokkes til at tage en erhvervsuddannelse. Det kan man tale med om hos vinduesproducenten Outrup Vinduer og Døre på Mors, der netop har haft sin første maskinsnedkerlærling, den 21-årige Christian Aagaard, på et udenlandsophold i Thailand.

Her var han på træfabrikken Champaca, hvor han i otte uger indgik som en del af medarbejderstaben og beskæftigede sig med alt fra udvikling af branddøre til kontakt med virksomhedens kunder:

– Praktikopholdet gav mig utrolig meget viden og indblik i branchen, som er et rigtig godt supplement til det, jeg lærer hos Outrup. Jeg oplevede generelt, at de lokale så det som et kvalitetsstempel, at jeg kom fra Danmark, da mange forbinder dansk håndværk med høj kvalitet, og det betød også, at jeg ret hurtigt fik meget ansvar og fik lov at prøve kræfter med alt fra produktudvikling til kundekontakt. Så det var på mange måder en anden form for faglig viden, jeg kunne fylde i min kuffert, forklarer Christian Aagaard og fortsætter:

Et billede fra fabrikken i Thailand hvor Christian Aagaard i 8 uger var i praktik.

– Samtidig fik jeg løbende en rigtig god støtte og sparring fra min produktionsleder hos Outrup, som jeg jævnligt snakkede i telefon med om alt fra konkrete opgaver til læringsudbyttet generelt. Og det var alt sammen med til at gøre det til en rigtig god oplevelse.

I praktikforløbet boede Christian Aagaard i et boligområde, der hørte til fabrikken. Her arbejdede han på samme vilkår som den øvrige medarbejderstab med en arbejdsuge på seks dage:

– Fabrikken lå lidt uden for Bangkok, så på mine fridage havde jeg mulighed for at tage ind til byen, hvor virksomheden stillede en lejlighed til rådighed. Det har uden tvivl været en oplevelse for livet, hvor man både får indblik i andre arbejdsgange, andre faglige områder og en anden kultur, end det vi kender herhjemmefra, hvilket har været med til at give min uddannelse et løft, slutter han.

Christian Aagaard har været hos Outrup Vinduer & Døre i godt tre år, og til efteråret står han overfor den afsluttende svendeprøve.

 

Forfatter

Related posts

Top