Mors-virksomhed: – Høj dimittendledighed er en overset ressource

Mors-virksomheden Outrup Vinduer & Døre har det seneste år haft stor succes med at tilrettelægge et særligt trainee-program målrettet nyuddannede akademikere og søger derfor nu den næste.

Hos vinduesproducenten ser man nemlig den høje dimittendledighed i Aarhus og Aalborg som en uudnyttet ressource, der kan fremme virksomhedens digitale og udviklingsmæssige potentiale.

Ifølge de nyeste tal fra Akademikernes A-kasse ligger ledigheden for nyuddannede akademikere i Aarhus på en landsdækkende tredjeplads med 68,1 procent, mens Aalborg har landets højeste dimittendledighed på hele 74,2 procent.

De fleste ser den store dimittendledighed blandt akademikere som et stort problem, men hos Outrup Vinduer & Døre ser man altså i høj grad også mulighederne i kraft af et stort uudnyttet potentiale:

– De høje ledighedstal for dimitterende akademikere viser jo, at vi har rigtig mange stærke ressourcer i området, som står i kø for at få et job. Det indeholder et stort potentiale, men kræver samtidig også, at vi som virksomheder i det nordvestjyske bliver endnu skarpere på at tiltrække og fastholde dem med de rette kompetencer. Derfor lancerede vi vores trainee-program målrettet nyuddannede, fortæller administrerende direktør i Outrup Vinduer & Døre, Henrik Nyby, og fortsætter:

– Vores trainee-forløb har været en kæmpe succes, og vi kan se, at de nyuddannede akademikere i høj grad bidrager med særligt digitale kompetencer. Derfor søger vi nu den næste, hvor vi netop har fokus på den digitale værktøjskasse. Vi ved, at det er et stort skridt at gå fra at være studerende i en storby til at have et fuldtidsjob på Mors, og i programmet gør vi derfor meget ud af at introducere og bygge bro, så overgangen bliver så god som muligt.

Fra Aalborg Universitet til Mors
Sidste år ansatte Outrup Jan Smedemark i en trainee-stilling.

Han var dengang nyuddannet civilingeniør i virksomhedssystemer fra Aalborg Universitet, og gennem sin studietid arbejdede han blandt andet med procesoptimering og produktionsudvikling hos fødevareforarbejdningsvirksomheden Marel. Det var kompetencer, som han kunne bringe i spil hos Outrup:

– Jeg havde egentlig slet ikke overvejet Mors som en mulighed i forhold til karriere, men da en kammerat sendte mig et link til Outrups trainee-jobopslag, kunne jeg godt se, at det var et godt match. Jeg besluttede derfor at afsøge muligheden, og det har jeg ikke fortrudt ét sekund, fortæller Jan Smedemark og fortsætter:

– Trainee-stillingen har nemlig været en rigtig god introduktion til erhvervslivet, og jeg er blevet taget rigtig godt imod og har følt mig som en involveret del af virksomheden allerede fra start. Jeg har hele tiden haft en masse spændende opgaver og er blevet inddraget i problemstillinger og beslutningsprocesser undervejs,

hvor jeg har kunnet trække på min akademiske viden og analytiske tilgang. På den måde bliver min uddannelse bragt i spil samtidig med, at jeg lærer nyt ude fra erhvervslivet.

I sin stilling som trainee har Jan blandt andet assisteret Outrups administrerende direktør, Henrik Nyby, og arbejdet med udvikling af virksomhedens produktion og forretning, analyse og rapportering samt videreudvikling af digitale processer.

Både Jan Smedmark og Outrup har været så tilfredse med trainee-forløbet, at han til årsskiftet tiltræder en ny stilling som production controller. Her skal han i tæt samarbejde med produktionschefen videreudvikle fremtidens visioner og investeringer i produktionsafdelingen.

Forfatter

Related posts

Top