Grønt lys fra chefen: Når alarmen lyder løber Anne-Mette

Som frivillig i 1-1-2 akuthjælperordningen løber Anne-Mette Baarup Kortegaard, når der bliver sendt bud efter hende.

Hun skal nemlig tage ud til og hjælpe ved ulykker i de potentielt afgørende minutter, inden en ambulance kan nå frem. Et kald, som hendes arbejdsgiver Outrup Vinduer & Døre bakker stærkt op om. Derfor har virksomheden givet Anne-Mette Baarup Kortegaard fuld frihed til at løbe uanset arbejdsopgaver til gavn for trygheden i lokalsamfundet.

Anne-Mette Baarup Kortegaard er først for nyligt blevet ansat hos Outrup Vinduer & Døre. Allerede under jobsamtalen gjorde hun det klart, at hun var en del af akuthjælperordningen og derfor havde brug for ledelsens tilladelse til at smide hvad hun måtte have i hænderne, når der var brug for hende. Og det er der relativt ofte:

Når Anne-Mette Baarup Kortegaard rykker ud tager hun sin letgenkendelige gule vest på. Pressefoto

– Helt konkret betyder det, at jeg i gennemsnit en gang om ugen får en sms, hvor jeg frivilligt smider alt, jeg har i hænderne, for at køre til en akut patient, der har brug for hjælp, fortæller Anne-Mette Baarup Kortegaard, der nu er ansat som kunderådgiver hos Outrup Vinduer & Døre, og fortsætter.

Fordi der er tale om en frivillig ordning er hun ikke forpligtet til at rykke ud. Dog har Outrups salgschef, Jan Kampman, understreget, at Anne-Mette Baarup Kortegaard skal rykke ud – uanset hvor vigtigt, det hun er i gang med er:

– Det er jeg naturligvis rigtig glad for, da jeg ser en stor værdi i at kunne få lov til at gøre en forskel og hjælpe andre i situationer, hvor det virkelig gælder, siger hun.

På nuværende tidspunkt er der 12 1-1-2 akuthjælperordninger i Region Nordjylland, herunder i områderne Øster Assels, Karby, Nørre Vorupør, Stenbjerg, Sillerslev, Agger/Krik og Frøstrup.

Forfatter

Related posts

Top