Mors-borgmester om mink-sagen: Pilen peger (også) på statsministeren

– Det er foruroligende, at ministeren ikke får de oplysninger han skal have.

Sådan siger Morsø Kommune’s borgmester Hans Ejner Bertelsen (V), om forløbet omkring aflivningen af alle danske mink – en ordre regeringen slet ikke havde hjemmel i lovgivningen til at udstede. Fødevareminister Mogens Jensen (S) udtaler i dag til TV2 News, at han ikke kendte til den manglende lovhjemmel da regeringen meldte den kollektive aflivning ud på et pressemøde i onsdags i sidste uge. Han blev først, siger han, orienteret senere.

Og det er det, som Hans Ejner Bertelsen kalder “foruroligende”:

– Det giver da stof til eftertanke. Det er hans (Mogens Jensen, red.) ansvar som minister, men det er op til Folketinget at vurdere om han kan fortsætte, siger Hans Ejner Bertelsen, der samtidig benytter lejligheden til at nævne statsminister Mette Frederiksens ansvar:
.

.
Fødevarestyrelsen skriver nu i et brev til minkavlere, at man “beklager meget” at det ikke tidligere fremgik, at der var tale om en opfordring til at aflive mink.

Tager det fulde ansvar
Mogens Jensen indrømmer, at forløbet ser skidt ud.

– Jeg siger her klart, at vi erkender, at det var en fejl, at minkavlerne ikke havde fået at vide, at der var tale om en opfordring. Det skulle have været gjort klart i det brev, der blev sendt ud, og det beklager jeg rigtig meget, siger han.

Adspurgt af TV2 News om, hvorvidt han kan blive siddende som minister efter en sådan fejl, siger Mogens Jensen:

– Jeg kan kun sige, at det er klart, at jeg tager ansvaret for det, der foregår i mit ministerium, anderledes kan det ikke være. Det er ikke op til mig at træffe den afgørelse, siger han.

Foto: Morsø Kommune

Forfatter

Related posts

Top