Mors-borgmester delvist skuffet over udligningsreform

Til trods for, at den nye udligningsreform sikrer Morsø Kommune godt 19 millioner kroner, sidder borgmester Hans Ejner Bertelsen (V) med en ambivalent følelse.

Han fortæller, at det grundlæggende er godt, at der er blevet indgået et bredt forlig blandt partierne på Christiansborg, og han glæder sig da også over, at finansieringstilskuddet er blevet en fast del af den kommunale økonomi.

– Det er også godt, at åbenlyse uretfærdigheder er fjernet. Også selvom at Mors har haft gavn af nogle af de ændrede fordelinger, men sådan må det være, hvis man ønsker mere rimelighed og retfærdighed, siger Hans Ejner Bertelsen.

Og så til den ambivalente følelse, for når alt det positive er sagt, sidder borgmesteren tilbage med en lille skuffelse:

– Ikke over beløbet på de godt 19 mio. kroner vi ”tjener” på forliget, men jeg havde håbet, at vi havde undgået puljer, som skulle ansøges hvert år, fortæller han og fortsætter:

– Den opgave løser vi, ingen tvivl om det. Og jeg har en klar forventning om, at vi også fremover vil blive tilgodeset med penge fra §16 puljen til vanskeligt stillede kommuner.

– Forliget var det bedst opnåelige, og når man ser på regeringens første udspil, er resultatet klart bedre og et skridt på vejen mod et Danmark i bedre balance.

I forhold til regeringens udspil bliver Morsø Kommune tilgodeset med små 2 millioner kroner mere.

LÆS OGSÅ:

Ekstra millioner på vej til nordvestjyske kommuner

Foto: Morsø Kommune

Forfatter

Related posts

Top