Millioner trækkes hjem til Mors

En ny detailhandelsanalyse konkluderer at etableringen af nye butikker i et aflastningsområde ved Aabro Fald i Nykøbing forventes at opnå en omsætning på 115 mio. kr. i 2029.

Samlet set vil detailhandelen for Nykøbing by stige med 86 millioner, idet man styrker sin position i markedsområdet og flere vil handle lokalt. Det skriver Morsø Kommune i en pressemeddelelse.

Baggrunden for detailhandelsanalysen er et ønske om at skabe hensigtsmæssig udvikling af detailhandelen på Mors. Udgangspunktet er, at bymidten i Nykøbing fortsat skal være det største udbudspunkt i Morsø Kommune med et spændende byliv og et varieret butiksudbud af både dagligvarer og mindre udvalgsvarebutikker.

Aflastningsområdet ved Aabro Fald skal derimod indeholde de store udvalgsvarebutikker, som ikke naturligt kan indpasses i bymidten. I analysen vurderes det, at etableringen af et aflastnings-område ved Aabro Fald overordnet set vil styrke detailhandelsudbuddet i Nykøbing og forbedre udvalget for forbrugerne i oplandet.

Win-Win for detailhandlen
– Analysen viser, at hele detailområdet bliver styrket, ved at vi skaber gode rammer for de store udvalgsbutikker. Flere vil handle lokalt, og vi vil trække en stor del af omsætningen tilbage til Mors. Det er faktisk rent win-win, fortæller Hans Ejner Bertelsen, borgmester i Morsø Kommune.

Borgmester Hans Ejner Bertelsen (V). Foto: Morsø Kommune

Analysen er foretaget af et Institut for Center-Planlægning (ICP A/S), som siden 1959 har rådgivet kommuner, Miljøministeriet og andre offentlige myndigheder omkring blandt andet detailhandel.

ICP A/S vurderer blandt andet, at ved at etablere et aflastningsområde ved Aabro Fald vil handelsbalancen for udvalgsvarer i alt i Nykøbing Mors forventes at stige fra 56 % til 96 % i 2029. Det skyldes blandt andet, at borgerne i Morsø Kommune og oplandet vil handle mere lokalt på bekostning af de større udbudspunkter Skive by og Thisted by.

Plads til udvikling
Ved en etablering af et aflastningsområde med detailhandel på 20.000 m2, vil der være et restareal på 16.000 m2 til fremtidig detailhandel, da der i forvejen indgår 4.000 m2 i eksisterende detailhandel. Det forventes, at de butikker, der vil etableres i aflastningsområdet, er store udvalgsvarebutikker primært inden for boligudstyr og øvrige udvalgsvarer, som for eksempel hårde hvidevarer, byggeartikler, møbler, køkkenbutikker, rideudstyr, planter samt jagt og fiskeri.

Meiner Nørgaard (DF). Foto: Morsø Kommune

– Ved at vi etablerer en samlet plan for udviklingen af vores detailhandel, så kan vi ikke blot sikre fremgang for nuværende butikker, men vi har også bedre mulighed for at tiltrække nye butikker og kæder til Mors, fortæller Meiner Nørgaard, udvalgsformand for Teknik og Miljø i Morsø Kommune.

Selve detailhandelsanalysen og godkendelsen af området som aflastningsområde er en forudsætning for, at eksempelvis Harald Nyborg kan etablere sig i området. Inden længe flytter Ford, Asgar Skou samt OK tankanlæg og bilvask også ud i området, hvor jem & fix, thansen, JYSK, OIL! Tank & Go og Elsø Biler allerede er etableret.

LÆS OGSÅ:

Bekræftet: Harald Nyborg åbner butik i Nykøbing

 

Forfatter

Related posts

Top