Million-investeringer indvies i næste uge

Der sker noget på Sillerslev Havn, og det skal fejres. Morsø Kommune inviterer derfor alle interesserede til officiel indvielse af million-investeringerne på havnen.

Meiner Nørgaard, Formand for Udvalget for Teknik og Miljø, glæder sig til indvielsen på Sillerslev Havn på torsdag den 8. juli kl. 15.00.

Kommunalbestyrelsen har bevilliget 1,5 millioner kroner til et landvindingsprojekt og 2.094.500 kroner til et nyt erhvervsareal, som derudover har fået tilsagn om støtte på 992.610,00 kroner fra den europæiske fiskerifond EHFF.

– De to anlæg, som vi officielt indvier på torsdag, er en stor investering for Morsø Kommune, men vi ser det som en fornuftig investering i vækst og udvikling af lokalområdet. Vi håber, at folk har lyst til at kigge forbi havnen og se resultatet. Så giver vi lidt forfriskninger, som vi har fået den nye forpagter af caféen på havnen til at hjælpe os med, siger Meiner Nørgaard.

Samtlige penge til projekterne er brugt på at købe entreprenørydelser. Det er således Morsø Kommunes egne medarbejdere, der har stået for projektering, myndighedsbehandling, udbud og tilsyn.

– Det er en fornøjelse, at vi har så dygtige folk lokalt, og jeg vil i den forbindelse gerne rose alle involverede både medarbejdere, politikere og samarbejdspartnere, lyder det fra Meiner Nørgaard.

Han holder tale og klipper snoren selv om arbejdet faktisk ikke er helt færdigt. Det lokale tømrerfirma bliver lidt forsinket med opførelsen af det nye plankeværk, fordi det er meget at se til. Det glæder dog kun formanden, at der sker en masse lokalt.

Nyt havneafsnit
Først på året begyndte arbejdet med et nyt havneafsnit ved Østmolen. Der er nu etableret et nyt landareal på ca. 3.000 kvadratmeter. Det nye landareal er hævet lidt i forhold til den øvrige havn, så det er klimasikret imod fremtidens højvande.

Artiklen fortsætter under galleriet…

Galleri

Landvindingen har givet plads til nogle nye, attraktive autocamperpladser med udsigt over havet. Det har også givet plads til nyt byggefelt på et godt 600 kvadratmeter.

Pladsen har også fået nye bord/bænkesæt udført i Azobé-træ og galvaniseret stål, der er nogle yderst holdbare materialer.

I løbet af foråret blev der på vestkajen etableret en betonstøbt kaj, der er velegnet til lastbiler og gaffeltrucks. Bag det nye kajareal er der etableret et nyt byggefelt, der allerede er lejet ud til lineopdrætterne på havnen, Wittrup Seafood A/S.

Indvielsen finder sted torsdag den 8. juli kl. 15.00.

FAKTA

  • Arbejdet er udført af Per Aarsleff A/S fra Århus – landets største entreprenørfirma.
  • Kabelgravningen til elforsyning og gadelys er udført af det lokale entreprenørfirma Reron A/S
  • Belysningen er udført af vores gadelysentreprenør Verdo A/S fra Randers.
  • Den lokale elinstallatør Ib Larsen har sørget for elforsyningen på kajen.
  • Det er Sydmors Smede Aps, der har sørget for vandforsyningen af det nye kajafsnit.
  • Det lokale tømrerfirma LH Tømrer og Snedker Aps står for opførelsen af det nye plankeværk
Forfatter

Related posts

Top