Miljøminister forlænger Torbens tjans som bestyrelsformand

Miljøminister Lea Wermelin har udpeget Torben Juul-Olsen til at være bestyrelsesformand for Nationalpark Thy i 4 år mere fra 1. januar 2021.

Torben Juul-Olsen har været formand for Nationalparkfond Thys bestyrelse siden januar 2017.

– Jeg er super glad for at få lov til at tage endnu en fireårs periode som bestyrelsesformand for Nationalpark Thy, lyder det fra Torben Juul-Olsen.

– Der er utroligt mange spændende ting i gang, som jeg gerne vil være med til at løfte. Både når det handler om at skabe vildere natur i Nationalpark Thy, om at færdiggøre byggeriet af Nationalparkcenter Thy, der indvies i foråret 2021 og resten af projektet, vi kalder Trædesten til naturen. Og hvem ved, måske kan jeg også være med til at nationalparken udvides markant inden for de næste år.

Bestyrelsen for nationalparken udpeges af ministeren for fire år ad gangen, og såvel formand som øvrige medlemmer kan genudpeges en gang. Ved årsskiftet 2020/2021 tiltræder således den fjerde bestyrelse for Nationalparkfond Thy. Omkring halvdelen af bestyrelsesmedlemmerne kan genudpeges.

Fra januar 2021 får yderligere to foreninger en plads i bestyrelsen: Biologisk Forening for Nordvestjylland og Vild med Vilje.

Dermed kommer bestyrelsen til at bestå af en formand og 13 medlemmer: Thisted Kommune, Danmarks Naturfredningsforening, Friluftsrådet, Landbrug & Fødevarer, Thy Erhvervsforum, Visit Denmark, Danmarks Jægerforbund, Dansk Ornitologisk Forening, Kystbyernes Netværk, Biologisk Forening for Nordvestjylland, Vild med Vilje, Naturstyrelsen og Nationalparkrådet.

LÆS OGSÅ:

Opbakning til udvidelse af Nationalpark Thy

 

Foto: Mette Johnsen

Forfatter

Related posts

Top