Malthe Jakobsen skal -måske- køre Le Mans

Malthe Jakobsen fra Sennels, som sidste år vandt Danmarksmesterskabet i Formel 4, sigter højt i den kommende sæson.

Han skifter nemlig formelbilerne ud med en LMP3-prototyperacer og begiver sig ud på de store europæiske racerbaner. I 2020 deltager han i European Le Mans Series for det britiske team RLR Msport i LMP3-klassen.

LMP3-bilen er udstyret med en 450 hestekræfters V8-motor med baghjulstræk og masser af downforce.

Malthe Jakobsen har tidligere prøvet kræfter med teamets nu pensionerede Ligier JS P3 på Donington Park i England, hvor han fik en forsmag på hvad der venter ham. Pressefoto

En anden forandring fra forrige sæsoner er, at Malthe fremover skal dele bilen med to andre kørere. Hvert løb varer i fire timer, og sammen skal kørerne sørge for at få bilen over målstregen i hel tilstand – og helst som den første.

– Det er et kæmpe skridt for mig, ikke bare at skulle køre om Europamesterskabet, men også at skifte fra de korte sprintløb i formelbiler til fire timer lange løb. Jeg tror at tidspunktet er rigtigt i forhold til mit mål om at blive professionel racerkører. Vejen til en fabrikskontrakt er kortere ved at gå denne vej, fortæller Malthe Jakobsen.

Mulig Le Mans-deltagelse
European Le Mans Series bliver kørt over seks afdelinger, startende med Circuit de Barcelona (Spanien) i starten af april. Herefter går turen til Monza (Italien), Paul Ricard (Frankrig), Silverstone (England), Spa Francorchamps (Belgien) og Portimaõ (Portugal).

Teamet som vinder mesterskabet sikrer sig en startplacering til 24 timers-løbet på Le Mans i 2021 – en stor gulerod at vifte om næsen på et ungt racertalent.

Forfatter

Related posts

Top