Maleri i byrådssal skal konserveres for 52.700 kroner

Maleriet “Britannia” har igennem efterhånden mange år prydet byrådssalen i Morsø Kommune.

En konservator har for nyligt været forbi for at undersøge maleriet, og konstateringen var ikke til at tage fejl af efterfølgende: Maleriet er i så kritisk tilstand, at der skal ske en konservering af det – og det er en omfattende og ikke gratis omgang der venter forude.

I alt ventes det at der skal bruges 100 timer på konserveringen, og med en timepris på 527 kroner løber regningen op i 52.700 kroner.

Maleriet er udlånt af Kunsten Museum of Modern Art Aalborg, og da museet ikke har mulighed for at prioritere værket på deres konserveringskvote, er det derfor nødsaget til at hjemtage maleriet, medmindre Morsø Kommune ønsker at forlænge låneaftalen. Hvis det bliver tilfældet skal regningen betales lokalt.

– Alternativt kan der hænges et Dannebrogsflag op i stedet for maleriet og/eller Kommunen kan søge at få et andet maleri udlånt evt. fra Statens Kunstfond, skriver direktør for Teknik og Miljø, Arne Kirk, i sin indstilling til Teknik- og Miljø-udvalget der skal drøfte sagen på et møde i næste uge.

Forfatter

Related posts

Top