Lokalplanen ændres til fordel for ulovligt opført tagterrasse

En tagterrasse, som blev opført uden tilladelse i Nykøbing slipper for at blive pillet fra hinanden. Det har et flertal i Morsø Kommunes udvalg for Miljø- og Teknik besluttet. I stedet ændres lokalplanen, så det fremover bliver tilladt at opføre tagterrasser på toppen af beboelsesejendomme i Nykøbing.

To naboer til den nyopførte beboelsesejendom på Havnegade 10 klagede i sommers til kommunen, som derved blev gjort opmærksom på byggeriet. Herefter blev arbejdet indstillet, og der blev søgt om lov til at fortsætte byggeriet af terrassen.

Foto: Morsø Kommune

Forvaltningen i Morsø Kommune indstillede ellers til politikerne, at der skulle gives afslag på ansøgningen om lovliggørelse. Konkret blev der lagt op til, at tagterrassen helt eller delvist skulle fjernes, blandt med argument om, at der kunne konstateres væsentlige indbliksgener fra tagterrassen til lejligheder på den modsatte side af Havnegade – hvilket var præcis det, som de to naboer havde klaget over.

Med ændringen af lokalplanen håber udvalgsformand Meiner Nørgaard, at flere vil se Nykøbings vej, når der skal kigges efter en ny bolig:

– Nykøbing skal jo også udvikle sig i konkurrence med Skive, Thisted og andre større byer i området, og derfor vil vi gerne kunne tilbyde nogle attraktive, moderne muligheder for lejligheder i etagebyggeri. Dermed bliver den konkrete tagterrasse også lovliggjort, siger han til Nordjyske.

Forfatter

Related posts

Top