Lokal opbakning skal få flere unge til at vælge landbruget

Med en samlet donation på 300.000 kroner har Sparekassen Thy, Jutlander Bank og Sparekassen Vendsyssel meldt sig ind i kampen for at få flere nordjyske unge til at vælge en landbrugsfaglig uddannelse.

Kampagnen henvender sig til de unge via hjemmesiden blivlandmandinord.dk og Facebooksiden ”Bliv Landmand i Nord”. Her er der blandt andet mulighed for at læse mere om de enkelte uddannelser, men også at se videoer med kommende og nuværende landmænd. Det er landboforeningerne Agri Nord, LandboNord, LandboUngdom, nf Plus og LandboThy, som står bag kampagnen i samarbejde med Morsø Landbrugsskole, Nordjyllands Landbrugsskole og Tech College.

– Det er godt at se, at der er bred opbakning til at sikre næste generation af nordjyske landmænd – for de unge kommer ikke af sig selv. Det gør de gode fødevarer heller ikke. Derfor er det vigtigt, at vi markedsfører både hvad vi laver, men også hvad det kræver at være landmand i dag, så de unge på den måde kan se de mange muligheder erhvervet tilbyder, siger formand for LandboThy Leif Gravesen.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at gennemsnitsalderen hos en dansk landmand idag er 57 år – og der mangler simpelthen unge til at tage over.

Kampagnen har derfor sat et mål om, at der om tre år skal være 100 flere uddannede nordjyske landmænd.

Bliv landmand

Vil du være med til at producere fremtidens bæredygtige fødevarer?Bliv landmand – vælg en nordjysk landbrugsskole 💪

Slået op af Bliv landmand i Nord i Tirsdag den 14. april 2020

Forfatter

Related posts

Top