Lokal modstand mod indhegnet naturnationalpark

Mange thyboer er ligesom kommunalbestyrelsen i Thisted Kommune imod planerne om etablering af en naturnationalpark omkring Hanstholm.

Konkret er der planer om at etablere et 65 kilometer langt hegn, som skal omkranse Lild Klitplantage og det store fredede område med Danmarks eneste fuglefjeld, Bulbjerg. Bag hegnet vil kvæg og heste blive sat ud for at berige naturen. Kæmpedyr som elg og nordisk bison kan også komme på tale.

– Det, håber vi ganske enkelt, ikke sker. Planen er udtryk for et totalitært natursyn på tværs af folkelige interesser, siger Bjarne Sørensen, der repræsenterer Udviklingsgruppen bag Masterplan Lildstrand, som blandt andet handler om at styrke den stille turisme i området.

– Det er meget voldsomme og indgribende planer, som vi først hører om nu. Staten er tilsyneladende så forhippet på at gennemtrumfe tanken om en indhegnet natur-nationalpark i det nordvestlige Thy, at der ikke er tid til en høring. Vi lokale skal blot skal rette ind, så vi ikke længere kan færdes frit i naturen, siger han.

Otte lokale beboerforeninger har i den forbindelse i flere år arbejdet for at få udvidet den eksisterende Nationalpark Thy med klithederne mellem Vigsø i vest til Bulbjerg i øst.

Dette initiativ har bestyrelsen for Nationalpark Thy bakket op om, ligesom Thisted Kommune støtter Masterplan Lildstrand. Nu konflikter de tanker med miljøminister Lea Wermelins hensigter om et etablere en naturnationalpark.

– Vi er spændt på, hvordan Thisted kommune ser på de nye og meget konkrete planer fra Miljøministeriets og dermed ministerens side, siger Bjarne Sørensen.

LÆS OGSÅ:

Kom med på vandring i mulig naturnationalpark ved Hanstholm

Foto: Presse-fotos.dk

Forfatter

Related posts

Top