Lokal forankring sikrer succesen på Blidstrup Efterskole

At lokal opbakning og forankring er med til at give liv og muligheder er der bred enighed om, når man spørger forældrene, eleverne og forstanderen på Blidstrup Efterskole på Mors.

Også det lokale erhvervsliv ser gode muligheder i at bakke op om den lokale efterskole. Men hvorfor vælger de lokale forældre, elever og praktikværter lige præcis efterskolen på Sydmors, som deres skole  samarbejdspartner?

– Jamen hvorfor har vi valgt Blidstrup Efterskole, spørger Gitte fra Vils retorisk. Hun er mor til Dorthea, som går i 9. klasse på Blidstrup.

– Dortheas storebror har gået der. Og man behøver ikke køre langt for at det er godt. Der er en stor tryghed ved, at man ikke er 50-100km væk fra mor og far. Og så er det også en fordel, at mange af skolens elever også kommer fra Mors eller omegn, så er det nemt at holde kontakten ved lige, fortæller hun.

Dorthea er enig i, og ser også nogle praktiske fordele ved, at der ikke er så langt hjem:

Dorthea til højre og mor-Gitte til venstre.

– Hvis jeg har glemt noget, kan mor hurtigt komme forbi, og jeg slipper for at sidde i bus og tog i flere timer, siger hun.

Kenneth Vester er selvstændig tømrer og er tilknyttet Blidstrup Efterskole som praktikvært på linjen 10. EHVERV, som er en ny profilklasse, hvor undervisningen er mere praktisk og erhvervsret-tet. Eleverne, som går på linjen, er i praktik hos lokale virksomheder en gang om ugen.

– Det er noget, der har min interesse. At hjælpe. De (eleverne, red.)skal ligesom ud og prøve noget. De er måske ikke så gode til at sidde stille. Men det er nogle gode drenge. Giv dem lidt ansvar og motivér dem, så hjælper det. Og så kan de faktisk se herude, at man skal kunne noget matematik og dansk, fortæller han om baggrunden for at engagere sig i den lokale efterskole.

Uden lokale opbakning fra praktikværter som tømreren fra Vils var linjen slet ikke blevet til noget understreger forstander Kristen Gubi Glintborg:

Kenneth Vester og Victor fra 10.ERHVERV.

– Landmænd, virksomheder, håndværkere, daginstitutioner og butikker rundt om på Sydmors og i Nykøbing har uden tøven sagt ja til at tage i mod elever. Den opbakning er med til at give liv og initiativ til Blidstrup Efterskole, siger han.

Forfatter

Related posts

Top