Livreddere i Vorupør har haft en travl start

I fredags indviede Thisted Kommune og TrygFonden et livreddertårn på stranden i Vorupør. Og livredderne har fået en travl start.

En opgørelse, der dækker over flere typer af indsatser viser, at livredderne i Vorupør i løbet af de første tre dage har haft en enkelt førstehjælpsaktion og intet mindre end 105 såkaldte oplysende indsatser. Heldigvis har der ikke været behov for livreddende indsatser.

En førstehjælpsaktion dækker fx. over behandling af snitsår, skader efter møde med brandmænd, bistik, forstuvninger og dehydrering. Oplysende indsatser er hvor livredderne har været i kontakt med badegæster om fx de lokale forhold på stranden, de fem baderåd, og hvad man skal være opmærksom på i vandet.

De kommende uger forventer programchef i TrygFonde René Højer, at mange især unge vil bruge de lyse og lune sommeraftener på stranden for at hygge, grille og feste.

– Det er endelig muligt igen at mødes i større grupper, og samtidig viser vejret sig fra sin gode side. Der er helt sikkert mange – specielt unge – som har glædet sig til at være sociale igen, og det kan trække mange mennesker ned på strandene i løbet af sommeren, også uden for livreddertårnenes åbningstider. Drukneulykker kan ske hele døgnet, og derfor går vi ud og minder folk om aldrig at gå alene i vandet – heller ikke selvom alle vennerne sidder lige inde på stranden. De kan ikke nødvendigvis se, hvis du kommer i vanskeligheder, siger René Højer, programchef i TrygFonden.

TrygFondens kystlivreddere er på stranden i Vorupør frem til den 18. august i tidsrummet 10-18.

Gode råd til aftenarrangementer ved vandet

  • Bad aldrig alene, eller når det er mørkt
  • Undgå alkohol, før du bader’
  • Undgå at sætte engangsgrillen direkte på sandet, og grav aldrig grillen ned i sandet, når du er færdig med den. Sandet kan blive så varmt, at det kan give forbrændinger, hvis man træder på det. Tag i stedet grillen med, når du forlader stranden – er den for varm, så hæld forsigtigt havvand på for at afkøle den.
  • Efterlad aldrig glasskår og dåser i sandet – ryd op efter dig selv

LÆS OGSÅ:

Nu er der livreddere på stranden i Vorupør

Arkivfoto: TrygFonden

Forfatter

Related posts

Top