Limfjordsteatret udpeget som talent-miljø

Limfjordsteatret på Mors er blevet udpeget som ét af 10 talentmiljøer i Danmark, der får støtte fra Kulturministeriets nyoprettede pulje til udvikling af faglige, kunstneriske talentmiljøer for unge.

Af de 2,5 millioner i puljen går de 600.000 kr. til TeaterTalent Mors og til samarbejdet med Morsø Gymnasium, der som det eneste i landet tilbyder drama på A-niveau.

– Vi er utrolig glade og stolte over at være blandt de ti udvalgte talentmiljøer og over at få så stor andel i puljen. Det tager vi som et skulderklap for de ting, vi allerede gør, og som en stor hjælpende hånd til at løfte og intensivere samarbejdet med Morsø Gymnasium, siger teaterleder Gitta Malling.

Når Limfjordsteatret i løbet af foråret flytter ind i det nybyggede teaterhus, bliver Morsø Gymnasium nærmeste nabo og flytter sin dramaundervisning ind i teaterhusets nye multisal.

– Det nye bygningsfællesskab åbner for et endnu tættere samarbejde, end det vi allerede har, og for helt nye muligheder for at styrke ungemiljøet og i særdeleshed talentudviklingen på Mors, siger Gitta Malling. Hun glæder sig også over, at der i samme ombæring er givet penge til SGK-Landsforeningen, der arbejder for en landsdækkende styrkelse af de scenekunstneriske talentuddannelser – herunder TeaterTalent Mors.

Internationale lærerkræfter
Hvad støttekronerne helt konkret skal bruges til, skal der først kigges på nu. Men Gitta Malling fortæller, at man blandt andet har ønsker om kunne indhente internationale lærerkræfter til talentundervisningen, at man gerne vil etablere en ung teaterforening for og med de unge selv, og at man ønsker at videreudvikle teatrets TTM+ forløb for tidligere talentelever, der gerne vil videreuddanne sig inden for scenekunstneriske fag som scenografi, dramatik, teknik m.m.

– Men vi skal lige have tid til at sætte os sammen med gymnasiet og vende de forskellige muligheder, siger Gitta Malling.

Også gymnasiets rektor Kurt Sonne Thomsen glæder sig over Kulturministeriets støtte.

– Jeg er ikke i tvivl om, at det giver os nogle helt nye udviklingsmuligheder, som vil komme vores elever til gode. Vi har allerede et godt samarbejde med Limfjordsteatret, og ser frem til at blive en større del af hinandens hverdag, når det flytter ind i den nye bygning, siger han.

Foto: Gert Laursen

 

Forfatter

Related posts

Top