Limfjordsteatret klar med magisk afgangsforestilling

Den kommende søndag er der urpremiere på afgangsforestillingen fra Limfjordsteatrets femte talenthold, som er skrevet af den prisbelønnede dramatiker Julie Maj Jakobsen.

Talentholdet består af syv unge, som igennem to år har fulgt teatrets grunduddannelse i skuespilteknik. Hen over sommeren har de arbejdet intenst på deres afgangsforestilling sammen med instruktør Sune C. Abel.

Forestillingen handler om at være ung og vokse op. Om natur over for civilisation. Om realisme overfor magi. Julie Maj Jakobsen, der er en af de mest spillede dramatikere i Danmark i disse år, lod sig inspirere til handlingen, da hun besøgte Mors i forbindelse med Kulturmødet sidste år.

– Jeg blev meget fascineret af naturen og af tanken om at vokse op med fjorden som bagtæppe for ens liv. At være så tæt på vand, vind og rusk, fortæller Julie Maj Jakobsen.

Hun bad talenteleverne skrive om deres forhold til naturen og blev slået af, hvor svært et emne det var.

– Naturen er både noget selvfølgeligt for os og noget vi er blevet fremmedgjorte overfor. I en virkelighed, hvor klimaforandringer fylder meget, bliver vores forhold til naturen let ret instrumentalistisk. Den bliver degraderet til ren omgivelse og det slog mig, hvor svært det var for flere af de unge at sætte ord på. Men når vi mister sproget for naturen, mister vi måske også noget i os selv. Ud fra den tanke begyndte det nye manuskript, fortæller Julie Maj Jakobsen.

Første forestilling efter Covid 19
Afgangsforestillingen er Limfjordsteatrets første indendørs forestilling efter corona-virussens indtog.

– Vi tager alle de forholdsregler vi kan for at gøre det sikkert at komme i teatret, siger teaterleder Gitta Malling og uddyber:

– Vi har markant færre i salen, end vi plejer, og publikum placeres med en tom stol mellem sig – med mindre de tilkendegiver, at de gerne vil sidde sammen. Vi kommer også til at lukke publikum ind og ud i hold, og så har vi selvfølgelig ekstra fokus på rengøring og masser af håndsprit, siger Gitta Malling

Afgangsforestillingen opføres i alt fem gange med sidste dag lørdag 15. august, hvor forestillingen efterfølges af dimission, taler og overrækkelse af kursusbeviser. Billetterne, der koster beskedne 20 kroner stykket plus gebyr, kan bestilles via Limfjordsteatrets hjemmeside. Enkelte dage er tæt på udsolgt.

Forfatter

Related posts

Top