Limfjordsteatret får ”en ung” i bestyrelsen

Limfjordsteatret’s bestyrelse har besluttet at oprette en plads, som er forbeholdt en ung i alderen 18-25 år.

Den unge skuespiller, instruktør og hf-elev Malte Houe er blevet valgt ind i bestyrelsen som den første unge.

Limfjordsteatret har i mange år haft stor fokus på arbejdet med børn og unge, og nu tager man altså skridtet videre:

– Hvis man vil vide noget om, hvad der rører sig blandt de unge, og hvordan man kan få en tættere kontakt til de unges miljø, er man nødt til at snakke med de unge selv. Derfor har vi ønsket at få en ung med i bestyrelsen, som kan komme med indspark til os andre, fortæller bestyrelsesformand Jørgen Madsen der tilføjer, at Limfjordsteatret allerede gør rigtig meget for og med de unge, men at man nu gerne i endnu højere grad vil udnytte det nye teaters placering midt i Nykøbings uddannelsesområde.

Håber på ny inspiration
Teatrets leder, Gitta Malling, håber, et ungt bestyrelsesmedlem kan give ny inspiration.

– Vi ligger i et område, hvor 2.000 unge har deres daglige gang, så det er helt naturligt at finde nogen, som kan være med til at udfordre vores måde at se tingene på og give os et blik ind i de unges verden, siger hun.

Inspirationen til at oprette en ”ung plads” i bestyrelsen, kommer fra Manchester, hvor Gitta Malling har besøgt Contact Theatre, som særligt henvender sig til unge. Her består halvdelen af bestyrelsen af unge under 25 år.

– Vi vil gerne skabe et miljø, som de unge har lyst til at tage del i og være en del af. Men hvis vi gerne vil have de unge med, er vi også nødt til at give dem et ansvar. Det er baggrunden for vedtægtsændringen og den nye unge-plads, siger Gitta Malling.

Malthe Houe er i færd med at tage HF enkeltfag som fjernundervisning for at få tid til de mange kulturprojekter, han er aktiv i: Han har sin egen virksomhed, Houe Film, er kulturaktør for UMMK – Unges Møde Med Kunsten, og senere på foråret debuterer han som instruktør af en kortfilm støttet af Aarhus Filmværksted.

Derudover er han en af hovedkræfterne bag Ung Kult – Ungdommens Kulturelle Platform – som er en lokalforankret, frivillig forening og kulturel platform, der dels sætter kulturelle projekter i gang, dels fungerer som en slags paraplyorganisation for en masse andre unge-styrede projekter.

– Jeg er meget beæret over at have fået tilbudt en plads i Limfjordsteatrets bestyrelse. Jeg har haft et forhold til teatret lige siden jeg som helt lille begyndte på teaterskole. Det er her på teatret, min drøm om at arbejde indenfor kulturens verden oprindelig blev født, siger Malte Houe.

Malte Houe er valgt for en to-årig periode.

Forfatter

Related posts

Top