Limfjordsteatret får 1,2 mio. kr. fra Nordea-fonden

Takket være en donation på 1,2 mio. kr. fra Nordea-fonden kan hundredvis af børn, dagplejere og pædagogisk personale fra fem midt- og nordjyske kommuner nu få del i Limfjordsteatrets nye kunst- og naturprojekt ”Forvandling”.

I løbet af vinteren og foråret rykker kunstnere og naturvejledere fra projektet ud til Hjørring, Struer, Silkeborg, Thisted og Morsø kommune med faglige workshops og en børneforestilling, der foregår inde i et magisk skovunivers.

Limfjordsteatrets mål er at inspirere dagplejere og pædagogisk personale til at blive gode fortællere. Ved at udnytte scenekunstens æstetik og naturens fortællerum får pædagogisk personale nye redskaber til at lave små iscenesættelser i hverdagen, som skal styrke både sprogligheden og den sensoriske udvikling hos børn i aldersgruppen 1-4 år.

Fra “Forvandling”. Foto: Lars Horn, Baghuset

– Vi har gennem flere år udviklet det, vi kalder for sugerørsprincippet, hvor man ved at zoome ind på detaljer i historier og eventyr og bruge virkemidler fra scenekunsten, kan fange børn ind på en anden måde. Med støtten fra Nordea-fonden får vi mulighed for at udfolde hele projektet i fem kommuner, siger Limfjordsteatrets leder Gitta Malling.

Vejen til det gode liv
Nordea-fonden har netop fokus på at støtte initiativer, der fremmer børns trivsel og sundhed. Om fondens støtte siger direktør Henrik Lehmann Andersen:

– Vejen til gode liv grundlægges fra barnsben, og meget tyder på, at de mindste børns udvikling stimuleres af sanselige oplevelser og møder med kunst og naturen. Nu kan hundredvis af børn, pædagoger og dagplejere godt glæde sig til at få mere af den lokale scenekunst og natur ind i hverdagen.

Hjælp fra 100 frivillige
Forestillingen og den eventyrlige scenografi, der er et kæmpe håndarbejdsprojekt, kreeret af teatrets kostumier Lene Bek Nielsen med hjælp fra over 100 frivillige, kan de kommende dage opleves på Horsens Teaterfestival.

Lene Bek Nielsen. Arkivfoto: Limfjordsteatret

Her bliver der både vist forestillinger og afholdt workshops for pædagogisk personale.

I januar 2021 rykker Forvandling sammen med danser Stisa Søgaard, skuespiller Asger Kjær og teaterformidler Charlotte Olling Rebsdorf til Hjørring, som er den første af de fem kommuner, der får fornøjelse af projektet. Herefter flytter Forvandling til Struer, Silkeborg og Thisted kommuner for i august at ende, hvor det hele begyndte: nemlig på Limfjordsteatret i Morsø Kommune.

Foto: Jamal Mekdad

 

Forfatter

Related posts

Top