Lektor: Arrangører bestemmer selv hvilke kandidater der skal med til vælgermøder

Når der imorgen er vælgermøde i Sydvestmors Kultur- og Fritidscenter er Stram Kurs ikke repræsenteret.

Det faldt igår Uwe Max Jensen, der partiets spidskandidat i Nordjyllands Storkreds, for brystet.

– Det er underligt. Stram Kurs bør i lighed med andre partier, der stiller op til folketinget have mulighed for at fortælle om partiets politik ved offentlige vælgermøder. Også på Mors, skrev spidskandidaten i en mail til LimfjordUpdate.dk.

– Hvis man holder partier fra yderfløjene ude, er man med til at marginalisere disse partiers vælgere og skader derved demokratiet. Jeg håber, at arrangøren besinder sig og sender en invitation til Stram Kurs, slutter Uwe Max Jensen sin mail. Han kommer dog med al sandsynlighed til at kigge langt efter en invitation.

Centerleder Rasmus Christensen fortæller, at de inviterede folketingskandidater  til mødet i Sydvestmors Kultur- og Fritidscenter enten skal være opstillet i Thisted-kredsen, som også tæller Morsø Kommune, eller være lokalt bosiddende i enten Thy eller på Mors.

På et andet vælgermøde senere på ugen arrangeret i samarbejde mellem TV Midtvest og Morsø Erhvervsråd er Stram Kurs, og flere andre partier, herunder Nye Borgerlige, Kristendemokraterne, Enhedslisten og Liberal Alliance heller, heller ikke med.

Men det er, med visse undtagelser, op til den enkelte arrangører at invitere dem man selv har lyst til der skal medvirke til den slags arrangementer. Det fortæller lektor ved Københavns Universitet, Karina Kosiara-Pedersen:
.

.
Følgende kandidater er i skrivende stund inviteret til vælgermødet i Sydvestmors Kultur- og Fritidscenter
– Simon Kollerup, Socialdemokratiet
– Torsten Schack Pedersen, Venstre
– Torben Overgaard, De Konservative
– Helle Sommer Kjærgaard, Radikale Venstre
– Martin K. Madsen, Liberal Alliance
– Thorkil Olesen, SF
– Gustav Sieg, Alternativet
– Lise Bech, Dansk Folkeparti

Vælgermødet i Sydvestmors Kultur- og Fritidscenter finder sted på onsdag fra kl. 19.

Til TV Midtvest’s og Morsø Erhvervsråd’s vælgermøde deltager:

– Berit Raldin, Enhedslisten
– Lise Bech, Dansk Folkeparti
– Torsten Schack Pedersen, Venstre
– Simon Kollerup, Socialdemokratiet
– Torben Overgaard, Konservative

Direktør for TV Midtvest, Lone Sunesen, fortæller, at Stram kurs ikke er udelukket fra de mange valgmøder tv-stationen arrangerer i disse dage.
.

.

Vælgermødet finder sted Café Holmen på torsdag 23. maj kl. 16:00-18:00 for alle interesserede. Dog er tilmelding nødvendig på www.mer.dk

Foto: Stram Kurs

Forfatter

Related posts

Top