LandboThy afventer mens LandboNord iværksætter jobmatch

Et nyt initiativ fra LandboNord skal nu sikre, at nordjyske landbrug ikke kommer til at mangle hænder, hvis landmændene eller deres medarbejdere bliver syge af COVID-19.

Derfor iværksættes der nu et ekstraordinært jobmatch, hvor folk kan melde sig til at assistere, hvor og hvis det bliver nødvendigt.

– Vi er nødt til så vidt muligt at være et skridt foran det vi oplever i øjeblikket. Derfor vil jeg appellere til alle, der har mulighed og evnerne til at tage et lønnet arbejde i landbruget, om at melde sig, siger formand for LandboNord, Niels Vestergaard Salling.

Du kan melde dig til initiativet ved at sende en mail til coronajob@landbonord.dk hvori du skriver fra hvilket geografisk område, du kan hjælpe i, og hvilke faglige kvalifikationer du har at byde ind med. Herefter vil LandboNord matche indkomne kandidater med de landmænd, som har brug for hjælp.

Landbo Thy: -Ikke aktuelt
Hos Landbo Thy har man valgt at afvente situationen.

– I LandboThy har vi ikke haft forespørgsler fra kunder om en indsats på området. Det er min vurdering, at langt de fleste landmænd er i god dialog med de ansatte og får klaret arbejdet på landbrugene, siger administrerende direktør Henrik Hardboe Galsgaard.

Han pointerer, at der stadig bliver afhentet både dyr, mælk og leveret foder på normal vis, ligesom der bliver leveret fødevarer ud til forbrugerne i samme niveau som inden COVID19-situationen:

– Det er mange landmænd utrolige stolte over. Når Danmark går i stå, er der stadig gang i landbrugserhevervet.

Foto: EUC NordVest

 

Forfatter

Related posts

Top