Læserbrev: Tryghed og hjemlighed

Læserbrev af Jakob Kortbæk (A)
Næstformand for Det Sociale Udvalg i Morsø Kommune

Mors skal have et nyt plejecenter. Det kan nok ikke komme som nogen nyhed.

I den proces vi har været i gang er mange ting blevet kastet op i luftet.

Analyser er lavet, behov er blevet afdækket, strategier er blevet lagt, og konceptprogrammer er blevet overleveret. Et kæmpe stykke arbejde er blevet lavet af medarbejdere, høj som lav, og af mange frivillige.

Men i sådan en lang proces, som hurtigt kan blive overskygget af store spørgsmål, er det stadig vigtigt at minde os selv på kerneværdierne bag det nye plejecenter: Tryghed og Hjemlighed.

Tryghed er afgørende. Det er afgørende for beboerne, at de kan føle sig trygge i deres hverdag, og ubekymret vågne op til en ny dag.

Tryghed er vigtigt for de pårørende. De skal med vished vide, at der bliver taget hånd om dem, der har bidraget gennem livet, og som nu skal nyde livet.

Historier om demente borgere, der er forsvundet hjemmefra, rammer os alle, og slår knuder i maven på selv den mest hårdføre.

Vi skal i det nye center naturligvis bruge de nyeste teknologier og løsninger, der skaber så fintmasket et net, at personer med demens stadig har frihed og sikkerhed til bevægelse, men samtidigt giver plejepersonale og pårørende ro i hverdagen.

Til sidst må vi ikke glemme ordet hjemlighed.

Vi må huske, at det vi bygger skal være et hjem. Det skal give både beboere og pårørende fornemmelsen af et hjem, når de træder ind på centeret. Det er i sidste ende i hjemmet, hvor man finder trygheden og ro.

 

Forfatter

Related posts

Top