Læserbrev: – En ualmindelig smuk gave, nu med skår i glæden!

Læserbrev af
Tage Andersen (V), medlem af kommunalbestyrelsen på Mors.

I 1978 modtog Morsø Kommune en gave fra en Landmand og hans søster på Nordmors. Endda en ualmindelig smuk gave.

Landmanden og søsteren havde testamenteret Skarregård til Morsø Kommune.

En gård på 209 ha jord inkl. 26 ha skov, strandslette og 2 flotte søer. Kort sagt: En ren perle på Nordmors.

På det tidspunkt var der rimelig høj arbejdsløshed, så stedet blev brugt som beskæftigelsesprojekt til nogle ledige. Et fint projekt, hvor man samtidig værnede om den gamle fine gård.

I 1992 begyndte beskæftigelsesprojektet at mangle og folk og det gik lidt i stå. Der måtte derfor tænkes nyt fra kommunens side. Hvad skulle man nu med det smukke sted? Det endte med, at man spurgte Museet, om de ville overtage driften af gården og evt. lave landbrugsmuseum.

Der blev lavet en driftsaftale mellem Museet og Morsø Kommune.

Det fungerede rigtig godt i mange år. Indenfor de sidste par år, er det desværre gået den forkerte vej.

Jeg er her på det sidste blevet kontaktet af mange, der spørger ”Hvad er det dog der sker på Skarregård? – Det er som om alt er gået i stå!”

De siger næsten i kor ”Få arrangementer”, ”Ingen eller ringe vedligeholdelse”, og jeg er enig! Det ser simpelthen forfærdeligt ud på stedet.

Nu er man så derforuden, uden at kontakte ejeren, Morsø Kommune, uhæmmet begyndt at fælde en del skov omkring Skarregård. Jeg tillader mig at spørge: Med hvilket formål?

Med stedets herlighedsværdi, synes jeg i stedet, man nænsomt bør passe og pleje beplantningen/træerne, så det fortsat kan være et yndet udflugtsmål og en god naturoplevelse for både lokale nordmors-folk, morsingboere og gæster/turister.

Som Nordmors-mand og medlem af kommunalbestyrelsen er jeg nød til at reagere, når befolkningen henvender sig til mig om dette.

Måske skulle der sadles om, så det drives på en anden måde fremover; Måske skal stedet drives af en forening/frivillige, måske skal stedet igen være et beskæftigelsesprojekt!

En ting er i hvert fald sikkert: Et eller andet må der gøres!

Forfatter

Related posts

Top