Læger i sigte i Hanstholm

Borgerne i Hanstholm er nu et skridt tættere på at få et sundhedshus med personale fra Lægerne i Nors.

Når sundhedshuset i Hanstholm åbner dørene i 2021, bliver det et hus med en lægeklinik, med kommunale sundhedstilbud samt andre funktioner. Thisted Kommune er i dialog med Lægerne i Nors om muligheden for at betjene patienter i sundhedshuset i Hanstholm, når det står færdigt.

– For det første er jeg begejstret for den økonomiske håndsrækning fra staten, der sikrer, at vi kan få et sundhedshus i Hanstholm. For det andet er jeg utrolig glad for samarbejdet med Lægerne i Nors. Det vil på længere sigt skabe rammen om en bedre rekruttering af nye læger, og det vil være til gavn for hele kommunen, siger Ida Pedersen, formand for Social- og Sundhedsudvalget i Thisted Kommune.

Flere patienter på længere sigt
I første omgang bliver der dog ikke åbnet for tilgang af nye patienter til Lægerne i Nors. Lægerne er pressede på pladsen i de eksisterende lokaler i Nors, hvorfor formålet er at give bedre plads til de eksisterende aktiviteter i klinikken.

Ida Pedersen, formand for Social- og Sundhedsudvalget i Thisted Kommune.

Lægeklinikken i Hanstholm bliver bygget sådan, at der bliver plads til, at der kan rekrutteres nye praktiserende læger og uddannelseslæger, og det er i bund og grund det, der er brug for, så borgerne i området kan serviceres af praktiserende læger langt ud i fremtiden.

– Vi håber meget på, at det nye sundhedshus på sigt kommer til at give flere borgere i Thisted Kommune mulighed for selv at kunne vælge deres læge. Derudover glæder jeg mig rigtig meget over, at vi får opdateret vores genoptræningsfaciliteter for borgerne i Hanstholm, samt at vi får nye kommunale sygeplejeklinikker i den del af kommunen, slutter Ida Pedersen.

Forfatter

Related posts

Top