Konservativ tilfredshed med valgresultatet i Thy

De Konservative i Thy fik et flot kommunalvalg.

Partiet sikrede sig et mandat mere i kommunalbestyrelsen end man har i dag. Desuden er De Konservative en del af den konstitueringsaftale, der sendte borgmesterposten i armene på Venstre’s Niels Jørgen Pedersen.

– Vi gik til valg på, at vi skulle have en borgerlig borgmester i Thy. Det har vi fået, siger De Konservatives borgmesterkandidat Jens Kristian Yde.

– Jeg havde selvfølgeligt gerne set, at det var mig. Men det rakte resultatet ikke til trods en flot fremgang, tilføjer han.

Selvom nuværende borgmester Ulla Vestergaard (A) fik flere personlige stemmer end Niels Jørgen Pedersen (V) og Jens Kristian Yde (C) til sammen, blev det nuværende borgmesterparti ikke en del af konstitueringsaftalen. Den blev i stedet indgået mellem Venstre, De Konservative, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige

– Vi forhandlede natten igennem, men vi kunne ikke honorere de krav, Socialdemokraterne kom med omkring blandt andet borgmesterposten, konstaterer Jens Kristian Yde, der selv afviste af indgå i en samarbejde med Socialdemokratiet:

– Det ville være vælgerbedrag, når vi nu var gået til valg på en ny borgerlig borgmester.

Jens Kristian Yde bliver som en del af konstitueringsaftalen videborgmester, når Niels Jørgen Pedersen efter nytår sætter sig i borgmesterstolen.

Forfatter

Related posts

Top