Kommuner vil fikse din nattesøvn: Gitte fik en gratis søvncoach

Hvis du sover dårligt om natten, behøver du ikke nødvendigvis betale i dyre domme for at løse problemet. Flere kommuner er nemlig klar med hjælp – kvit og frit. Det skriver DR P4 Midt & Vest.

En af de bare 5 kommuner er Thisted Kommune.

Gitte Kirk er én af dem, der via Thisted Kommune, fik mulighed for at komme til søvncoach, da nattesøvnen pludselig blev et problem for hende.

– Jeg havde natarbejde og arbejdede rigtig meget. I januar holdt jeg bare helt op med at sove. Kroppen ville ikke være med mere, fortæller hun til DR P4 Midt & Vest.

Hun følte sig stresset og var sur og vrissen det meste af tiden. Derfor kom hun på søvnkursus tre gange a to timer pr. gang. Hun fik råd og vejledning, lærte afspændingsøvelser og skulle blandt andet føre dagbog over sin nattesøvn. Alt sammen var det med til at gøre en forskel for Gitte Kirk.

– Det har gjort, at jeg har fået rigtig meget ro på mig selv og mine tanker. Jeg har fået mange redskaber til at skabe ro omkring mig, fortæller hun.

Søvnmangel belaster samfundet
Søvnproblemer koster samfundet, især på grund af nedsat arbejdsproduktivitet. Med afsæt i en amerikansk undersøgelse svarer det årligt til 7,8 mistede dage for hver fuldtidsbeskæftigede dansker.

Thisted Kommunes egen undersøgelse viser, at hver tiende voksne i kommunen sover dårligt om natten.

Derfor besluttede man, at søvnvejledning skal være én af de ting, kommunen tilbyder i sin sundhedsvejledning.

– Søvn påvirker en masse andre faktorer. For den enkelte kan det give en bedre livskvalitet og sundhed, og samfundsøkonomisk er det altid godt, at vi forebygger, siger Ida Pedersen (S), formand for social- og sundhedsudvalget i Thisted til DR P4 Midt & Vest.

Søvnkurset er et tilbud til folk i Thisted Kommune, som har haft søvnbesvær i en måned eller længere. Tilbuddet har stået på siden sommerferien og fortsætter foreløbigt året ud. Ialt har 46 borgere været på kursus, og der er oprettet venteliste.

Hele 40% af voksne danskere er meget eller lidt generet af søvnproblemer inden for de seneste 14 dage, viser en undersøgelse i “Den Nationale Sundhedsprofil” fra Sundhedsstyrelsen.

Her tilbyder de søvnkurser
– Thisted Kommune
– Faxe Kommune
– Vejen Kommune
– Middelfart
– Sønderborg Kommune (kun til dem tilknyttet jobcentret)

Forfatter

Related posts

Top