Komité kæmper for milliarder til infrastruktur

Komiteen for en udvidelse af Rute 26 og Rute 34 fra Hanstholm, over Mors og videre ned til Herning nyder godt af den enorme opbakning, projektet har fået fra lokale virksomheder.

Rigtig mange virksomhedsledere har nemlig vist interesse for projektet, og mere end 50 lokale virksomheder har da også valgt at støtte projektet økonomisk.

Komitéen dækker da også bredt de kommunalpolitiske, regionalpolitiske og erhvervsmæssige interesser i sagen. Foruden kommunalbestyrelserne i Thisted, Morsø, Skive og Herning kommuner sidder regionsrådsformændene fra hhv. Region Nordjylland og Region Midtjylland med i komitéen.

Sammen med erhvervslivet kæmper komitéen for at få del i de mange milliarder, staten hen over de kommende 10 år skal investere i infrastruktur.

– Indtil nu har vi løbende gjort opmærksom på behovet i vores del af Danmark over for ministre, transportordførere og lokalt valgte folketingsmedlemmer, så på Christiansborgs gange ved politikerne godt, hvad Rute 26 og Rute 34 er, skriver komitéen i sit seneste nyhedsbrev.

Pause under corona-krisen
– I øjeblikket ligger det politiske arbejde angående infrastrukturinvesteringer dog stille, da Danmarks politiske liv er opfyldt af den altomspændende Corona-krise. Krisen udskyder selvfølgelig alle politiske forhandlinger, herunder også infrastruktur-forhandlingerne, som ellers – ifølge forlydender – var kommet tilbage på regeringens program for 3. eller 4. kvartal i år, står der videre.

– Når vi er ude på den anden side af Corona-krisen, står Komitéen også klar til at genoptage de politiske kontakter. Der planlægges flere besøg på Christiansborg og i ministerier i form af mindre delegationer, bemandet med en borgmester og lokale erhvervs- og organisationsfolk. Desuden indgår et egentligt trafikpolitisk topmøde i Komitéens planer for 2020 eller 2021.

Bag linjerne arbejder komitéen derudover med bl.a. PR-aktiviteter og en hjemmeside, som er klar – men som først ventes lanceret, når samfundet åbnes igen efter Corona-krisen.

Du kan dog – indtil kl. 18:00 få et smugkig på den nye hjemmeside – KLIK HER

Forfatter

Related posts

Top