Klip får bilister til at droppe mobilen

Efter indførelsen af klip i kørekortet for brug af håndholdt mobil bag rattet siger mange bilister, at de har lagt mobilen væk. Men hver 3. bilist erkender, at de stadig bruger mobilen håndholdt, når de kører bil, viser tal fra Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension.

Foruden en bøde på 1.500 kroner koster det nu også et klip i kørekortet samt 500 kroner til Offerfonden. Næsten syv ud af ti bilister, der før lovændringen brugte deres mobil håndholdt under bilkørsel, siger, at de har ændret adfærd efter lovændringen. Siden loven blev skærpet har der været 21 procent færre sigtelser for at bruge håndholdt mobil i bilen.

Undersøgelsen om bilisternes adfærd bag rattet offentliggøres netop nu, hvor Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension gennemfører en landsdækkende kampagne mod uopmærksomhed i trafikken. Som opbakning til kampagnen gennemfører politiet en landsdækkende politikontrol i uge 8.

En undersøgelse fra Norge viser, at risikoen for strafpoint/klip i kørekortet afskrækker bilister fra at overtræde færdselsloven. Særligt når trafikanter har fået ét eller flere klip, har ordningen effekt med hensyn til at få dem til at overholde reglerne i trafikken.

Ulykkestal fra Vejdirektoratet viser, at i seks ud af ti dødsulykker er der uopmærksomhed eller manglende eller utilstrækkelig orientering involveret.

Nordjyderne er den befolkningsgruppe der oftest bruger mobiltelefonen under kørslen. Således svarer 39% af de nordjyske bilister, at de meget ofte, ofte eller en gang imellem benytter mobilen håndholdt, når de kører bil.

LÆS OGSÅ:

Politiet sætter fokus på uopmærksomme trafikanter

Foto: Rådet for Sikker Trafik

Forfatter

Related posts

Top