Politiet uddeler mere end 500 klip om ugen for mobilsnak

Håndholdt mobil og kørsel er en dårlig kombination. Desuden er det ulovligt.

Ikke desto mindre uddeler politiet landet over, hvad der svarer til 500 kørekortsklip om ugen, fordi bilister landet over har svært ved at holde begge hænder på rattet.

Alene i Midt- og Vestjylland har politiet i årets første seks måneder uddelt 1.523 mobil-klip.

I en ny undersøgelse, som Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension har gennemført blandt flere end 5.000 bilister, svarer knap hver 8. bilist svarer, at hun eller han “meget ofte”, “ofte” eller “en gang imellem” bruger håndholdt mobil, mens de kører i trafikken.

Det er især den yngre generation i aldersgruppen 17-34 år, der ikke kan lade være med at bruge mobilen, når de kører i trafikken.

I den aldersgruppe svarer flere end hver 4., at de bruger deres mobil håndholdt, når de kører bil.

Og det er ikke uden risiko. I samme undersøgelse kan man se, at netop de 17-34-årige svarer, at de har været involveret i en trafikulykke som bilist over dobbelt så ofte som alle bilister generelt. Og når man spørger de unge bilister, hvad de lavede, da trafikulykken skete, svarer 28 %, at de benyttede håndholdt mobil.

Det koster en bøde på 1.500 kr. og et klip i kørekortet samt 500 kroner til Offerfonden, hvis man benytter håndholdt mobiltelefon, GPS, tablets, computere m.v. under kørslen.

Foto: Rådet for Sikker Trafik

Forfatter

Related posts

Top