Klar med foreløbig plan for Sea Center Hanstholm

Test af nyt udstyr. Showroom. Rugekasse. Pilotprojekter. Prøveproduktion. Inkubatormiljø. Laboratorium. Prøvekøkken. Kurser. Matchmaking. Konferencer.

Der er mange muligheder for innovation og udvikling i et kommende udviklingshus for fiskerisektoren, der efter planen får base på Hanstholm Havn.

– Når vi skaber et udviklingsmiljø i navlen af dansk fiskeri og fødevareproduktion, vil det betyde, at Hanstholm kommer på forkant med den nyeste viden, lyder det fra Kersti Haugan, der er sekretariatschef i Food Cluster Thy, som løbende arbejder med at skabe værdi for fødevareerhvervet i Thy.

Som led i projekt ”Etablering af Fish Lab Hanstholm” har hun afdækket behovet for et udviklingshus i Hanstholm – og skitseret en mulig model.

”Sea Center Hanstholm”- arbejdstitlen på udviklingshuset – er tænkt som en katalysator for nytænkning og vækst i hele fiskerisektoren.

Udviklingshuset indrettes med faciliteter til at teste nyt udstyr og etablere pilotprojekter eller prøveproduktion. Målet er, at såvel de velkonsoliderede virksomheder inden for fiskeindustrien som de fremtidige iværksættere i disse rammer får mulighed for at modne og videreudvikle deres nye ideer til bæredygtige forretningsaktiviteter.

Samtidig er det planen, at Sea Center Hanstholm bliver et fagligt hus for hele fødevareerhvervet, der kan fungere som et konference- og kursuscenter samt et naturligt mødested for dem, der ernærer sig ved fiskeri eller i den fiskeforarbejdende industri.

Kersti Haugan mærker allerede stor interesse for Sea Center Hanstholm, og hun betegner det som nærliggende, at det faglige hus bliver en integreret del af ”Fiskeriets Hus”, som Hanstholm Havn har skitseret en model for. Alternativt kan der opføres en selvstændig bygning til formålet.

Indretningsforslag samt indsatsområder og finansieringsplan uddybes ved et møde den 19. maj klokken 15-16.30 på Montra Hotel Hanstholm.

Alle, der har en interesse i projektet, er velkomne. Forhåndstilmelding er nødvendig til Food Cluster Thy.

Forfatter

Related posts

Top