Food Cluster Thy er en realitet

I går aftes blev fødevareklyngen Food Cluster Thy officielt stiftet

Cirka 40 personer var mødt op til den stiftende generalforsamling hvor målet var at få stiftet foreningen, så arbejdet med at produktudvikle og fokusere endnu mere på de lokale fødevarer fra Thy, kan komme i gang.

Foreningens vedtægter blev vedtaget og her lyder formålet: ”Foreningens formål er at virke som et omdrejningspunkt for klyngedannelse indenfor udvikling af fødevarer i primært Thy og herved skabe bæredygtig vækst målt på økonomi, arbejdspladser og bosætning.”

Initiativet til at arbejde med de lokale fødevarer i et klyngesamarbejde er oprindeligt taget af Thy Erhvervsforum.

Samarbejde giver synergi
På mødet var der inspiration til fødevareklyngens videre arbejde. Iværksætter Tine Dahl fra PlanThy, som fortalte om, hvordan hun hjemme i sit eget køkken var startet med at udvikle forskellige økologiske lokale produkter.

Efter mislykkede forsøg med hindbærplanter og æselmælk, fik hun ideen til at producere økologisk saft af bær fra Thy Øko Bær. Hun fik hurtigt gang i det lokale salg, og kunne pludselig slet ikke følge med efterspørgslen. Midt i det hele kontaktede hun derfor Thisted Bryghus, og i løbet af kort tid fandt de to parter sammen. For et par måneder siden kunne de sammen lancere nye økologiske safter fra Thisted Bryghus, og hun var tydelig stolt over, at hendes egenproducerede, rustikke saft, nu er endt i smukt dekorerede flasker fra det lokale bryghus, som hun deler værdier med.

Hun startede med selv at sælge 10.000 flasker, og på en måned sammen med Thisted Bryghus har de solgt det dobbelte.

Tine Dalbøl Dahl (th) og hendes team har fuld fart i udviklingen af nye safte og nye smage baseret på økologiske bær fra Thy Økobær. Foto: Søren Broust Hansen

– Så det tegner rigtig godt, sagde Tine Dahl.

Kersti Haugan, sekretariatsleder for Food Cluster Thy siger:

– Det er netop eksempler som dette, hvor vi kan masseproducere lokale produkter, som er interessant for den nye fødevareklynge. Vi har muligheden for at produktudvikle og skabe synergi mellem fødevarevirksomhederne.

Bestyrelse valgt
Til bestyrelsen blev valgt: Landmand Niels Jørgen Pedersen, Johnny Bækkel, formand for Hanstholm Fiskeeksportørforening, Jakob Stjernholm, medejer af Thy Whisky/Gyrup Malt, Kasper Vestergård, indkøbschef i Dragsbæk A/S, Leif Gravesen, formand for LandboThy, Ove Thejls, administrerende direktør i Tican Fresh Meat A/S. Som suppleanter blev Ole Høgh, privatperson og Michael Jepsen, salgschef i Tican Fresh Meat A/S valgt.

Bestyrelsen trak umiddelbart efter mødet i arbejdstøjet og holder første bestyrelsesmøde i starten af maj.

Alle aktører indenfor fødevareerhvervet i Thy og aktører, der producerer fødevarer, der i al væsentlighed udspringer fra Thy kan blive aktive medlemmer og man søger om medlemskab gennem sekretariatsleder Kersti Haugan.

 

Forfatter

Related posts

Top