Jobcenter Thisted vil måles og vejes af borgerne

– Vi er interesseret i at finde ud af, om vi lykkedes med vores kerneopgave – om borgerne oplever, at vi leverer en service, der gavner dem. Og hvordan kan vi gøre det bedre?

Sådan siger beskæftigelseschef i Thisted Kommun, Trine Engholm Christensen,  om baggrunden for, at der nu gennemføres en spørgeskemaundersøgelse blandt et stort antal ledige borgere.

Det er første gang, at der laves en brugerundersøgelse på beskæftigelsesområdet i Thisted Kommune, og formålet er først og fremmest at blive klogere på, hvordan mødet med jobcentrets medarbejdere opleves af borgerne, om det er tydeligt for dem, hvad processen er – og om de får den hjælp, de har brug for. Det skriver Thisted Kommune på sin hjemmeside.

– Undersøgelsen har først og fremmest et læringsperspektiv. Hensigten er at udvikle vores indsats. For vi er interesseret i at gøre vores bedste for at hjælpe borgerne bedst muligt i den situation, de står i, siger Trine Engholm Christensen.

Spørgeskemaet sendes ud til omkring 2000 ledige borgere i Thisted Kommune – og rammer således en bred gruppe fra dagpengemodtagere til personer i ressourceforløb og unge. Det vil være ledige med en vis anciennitet i systemet. Således skal man have haft minimum to samtaler med en jobcenter-medarbejder inden for seks måneder for at være i målgruppen.

Det tager cirka 10 minutter at besvare spørgeskemaundersøgelsen, og håbet er at rigtig mange borgere vil give deres mening til kende.

– Hvis man ønsker at påvirke vores service, så er det nu, man kan gøre sin indflydelse gældende, pointerer Trine Engholm der lover, at svarene vil blive brugt konstruktivt.

– Vi er løbende i gang med initiativer i forhold til kurser og udvikling. Undersøgelsen vil blive brugt helt specifikt til at kvalificere det arbejde, vores medarbejdere i de forskellige teams løbende skal igennem, siger hun.

Resultatet af spørgeskemaundersøgelsen vil blive præsenteret for direktionen og politikerne i Thisted Kommune.

Tanken er i øvrigt at gentage undersøgelsen med jævne mellemrum – måske halvårligt.

Foto: Thisted Kommune

Forfatter

Related posts

Top