Jagten på det rette match: – Alle har ret til uddannelse

Grundforløbs-eleverne på EUC Nordvests erhvervsuddannelser er i fuld gang med at finde lærepladser. Samtidig står en lang række lokale virksomheder over for at skulle hyre elever. Nu handler det om at finde det helt rette match.

Tømrerfirmaet Ove G. Nielsen ApS i Bedsted er blandt de firmaer, der har stor erfaring med denne proces, og firmaet har netop sat underskrift på to nye uddannelsesaftaler.

I skrivende stund har virksomheden hele seks elever ansat, hvilket faktisk slet ikke er så atypisk for det lokale tømrerfirma, der som regel har mindst fire elever ansat ad gangen:

– Det har ofte været sådan, at når vi reelt har været på udkig efter én enkelt elev, så er vi endt med at ansætte to eller tre. Når det rigtige match er der, så slår vi til. Vi kan godt lide at være med til at uddanne de unge mennesker, lyder det fra medejer Pernelle G. Madsen fra Ove G. Nielsen ApS.

– Hvis virksomhederne ikke bidrager til at uddanne eleverne, så bliver der jo færre udlært, hvilket kan betyde, at vi i sidste ende ikke kan rekruttere de medarbejdere, vi har behov for. Og det gode ved at bidrage til elevernes uddannelse er jo blandt andet, at man selv kan være med til at forme dem. Det er en klar fordel, da det jo er potentielle fremtidige medarbejdere, vi har med at gøre, fortsætter hun.

Alle har ret til uddannelse
Ove G. Nielsen ApS er altid i tæt dialog med Stifinder-afdelingen på EUC Nordvest, når der skal ansættes nye elever. Det er en stor fordel for firmaet, for skolens lære- og praktikplads-koordinatorerne kender både firmaet og eleverne indgående, og de er derfor en værdifuld sparringspartner, når det rette match skal findes.

– Vi har et rigtig godt samarbejde med Ove G. Nielsen. Ud over at firmaet antalsmæssigt bidrager med et stort antal uddannelsesaftaler, så er de også meget rummelige i forhold til eleverne og lydhøre over for, hvad der måtte være af behov. De går for eksempel ikke af vejen for at lave uddannelsesaftaler med elever med særlige udfordringer, selvom de godt ved, at det vil kræve en større indsats fra firmaets side. De har ja-hatten på og får det til at fungere – og som regel altid med et godt resultat, fortæller lære- og praktikpladskoordinator Sigurd Skovborg fra EUC Nordvest.

Og Pernelle G. Madsen er helt enig. Hos Ove G. Nielsen ApS skal der være plads til alle.

– Vi har den indstilling, at alle har ret til uddannelse. Alle skal have en chance. Flere af vores nuværende elever startede oprindeligt med at være i skolepraktik, fordi de af den ene eller anden grund ikke var lykkedes med at finde en læreplads. Nogle af dem har nogle udfordringer, der kræver ekstra støttetimer, mens det for andre har handlet om, at timingen ikke har været den rette, da de søgte læreplads, eller at matchet med de valgte virksomheder bare ikke har været der. Og her må jeg bare sige, at det er vores erfaring, at de elever, vi får fra praktikcentret, har vist sig at være mindst lige så gode, som de elever, der er kommet direkte ind ad vores egen dør, slutter Pernelle G. Madsen.

Forfatter

Related posts

Top