Ikonisk øl fylder 30 år: Bliver fejret på stor ølfestival i København

Den ikoniske og prisbelønnede øl fra Thisted Bryghus; Limfjordsporteren fylder 30 år i år. Det fejres i disse dage på Ølfestivalen i København, hvor der ventes op imod 14.000 gæster.

Gæster på festivalen får i Limfjordsporterens egen lounge bl.a. mulighed for at smage på en række forskellige udgaver af Limfjordsporteren samt andre lækkerier fra Thy:

– Loungen serverer tapas med Thybo Ost fra Thise Mejeri med Thya Sennep, bagt brød med Limfjordsporter og lækker lokal pesto af smag fra Nationalpark Thy samt fyldt chokolade lavet på Limfjordsporter fra Thy Chokolade, fortæller direktør Aage Svenningsen.

Historien om Limfjordsporteren, er historien om et stykke vaskeægte udviklingsarbejde, der stod på i årevis før, smagen sad lige i skabet.

– Øllen blev oprindeligt brygget på Urban i Aalborg, men da de lukkede i 1986 købte Peter Klemensen rettighederne til Thisted Bryghus. Det var først i 1997, at “Klemme” var tilfreds med smagen og ikke mente, at den kunne produktudvikles mere. Så der ligger i den grad hårdt arbejde bag Limfjordsporteren, der er vores signaturøl på Thisted Bryghus, fortæller Direktør Aage Svenningsen.

Ølfestivalen er årets største og vigtigste øl-event for de danske bryggerier, og Thisted Bryghus sætter da også alle sejl til og deltager med den største stand nogensinde.

– Vi tager næsten alle vores øl med derover, ja selv vores juleøl bliver der mulighed for at smage, ligesom vi laver aktiviteter med Ronkedoren, Limfjordsporteren, lounge, publikumsaktiviteter og så videre. Vi har næsten hele personalet med over, bestyrelse, frivillige samt vores venner fra Danske Ølentusiaster i Thisted hjælper også til. Jeg er fantastisk stolt over så stor en opbakning fra alle sider år efter år, slår Aage Svenningsen fast.

Ølfestivalen afvikles i DSB´s gamle Lokomotivværksted i det centrale Købehavn og starter torsdag og slutter sent lørdag aften.

Foto: Thisted Bryghus

Forfatter

Related posts

Top