Hvordan er du dækket ved skybrud?

Sommermånederne er over Danmark, og det har de fleste danskere med længsel set frem til. Men de varmere måneder fører ikke kun lyse nætter og hyggelige grill-aftener med sig – sommermånederne er også højsæson for skybrud.

Men mere end hver tredje (39%) boligejer ved ikke, hvordan de er dækket, hvis et skybrud oversvømmer kælderen. Det viser forsikringsselskabet Codans årlige undersøgelse af danskernes forhold til klima, vildt vejr og skadeforebyggelse.

– At så mange boligejere ikke kender deres forsikringsdækning betyder desværre, at disse boligejere ikke får foretaget de skadeforebyggende tiltag, som er relevante i skybrudssæsonen. Derfor kan de ende med ubehagelige overraskelser, hvis uheldet er ude, siger Henrik Bundgaard, skadedirektør i Codan.

Han fortæller videre, at de fleste standard husforsikringer eksempelvis ikke dækker vandskader, hvor vandet siver ind gennem revner og utætheder i boligen. Dette kan ske som en følge af tilstoppede afløb eller regnvand.

– Derfor vil jeg anbefale alle, at de tjekker såvel boligen som forsikringen, siger Henrik Bundgaard.

Typiske husforsikringer dækker vandskader efter voldsomt skybrud, hvor vandmængden er så kraftig, at det stiger op gennem afløb eller oversvømmer boligen  – men kun så længe afløbene er vedligeholdt og ikke er tilstoppede.
Der er tale om skybrud, når der falder mindst 15 mm regn i løbet af højst 30 minutter eller mindst 30 mm regn pr. døgn. Beskadigede ejendele vil i sådanne tilfælde typisk være dækket af din indboforsikring.

De fleste husforsikringer og indboforsikringer dækker ikke vandskader som følge af indsivende vand fra revner eller utætheder i boligen, opstigende grundvand eller kloakvand fra afløb, der er tilstoppede, underdimensionerede eller ikke vedligeholdt.

Den specifikke dækning kan du finde i din forsikringspolice eller ved at ringe til dit forsikringsselskab.

PR-foto: Codan

Forfatter

Related posts

Top