Hvis det virker i Thy kan det virke på Mors

Fremtidens arbejdskraft er i fare, hvis ikke Mors kan holde på og tiltrække flere unge.

Lejeboliger og et kig til Thy kan måske hjælpe, lød det da 15 lokalpolitikere sammen med Dansk Industri i går besøgte de lokale virksomheder Dencker og Erling Jensen A/S.

– Demografien er i mod os, vi risikerer at have 1.400 færre personer i den arbejdsdygtige alder indenfor de næste 15 år, og derfor er det nødvendigt at sætte ind nu, siger Simon Frilund, økonomichef hos Dencker.

Han mener, at Morsø Kommune skal blive endnu bedre til at holde på de unge, der uddanner sig lokalt, og til at trække nogle af de fraflyttede unge retur til Mors.

Simon Frilund er selv en af de sidste. Han er uddannet udenfor Mors og vendt tilbage. I dag er han ansvarlig for Denckers økonomi og salg – i en alder af 27 år. Hjemkomsten var dog ikke uden overvejelser om blandt andet boligsituationen.

– Da jeg skulle beslutte mig, var det stort set umuligt at opdrive en lejebolig, så jeg måtte købe et hus. Jeg tror, vejen frem for Mors kunne være at have flere boligformer, fortællerSimon Frilund.

Fra bybo til thybo på Mors
Formanden for Nykøbing Mors Boligforening Annette Svindborg, der stiller op til kommunalvalget for Dansk Folkeparti var helt enig i idéen om flere boligformer som en måde, at give til- eller hjem-flyttere en chance for at prøve Mors af.

Hun fortalte desuden, at der lige nu er 49 ungdomsboliger til studerende under opførsel på Tranevej i Nykøbing.

Adm. Direktør Francois Grimal fra Dolle A/S havde også et bud på flere unge – og dermed mere arbejdskraft – til Mors.

– Kig på initiativet ’Fra bybo til thybo’, hvor studerende kommer i praktik i en virksomhed i Thy med fri bil og bolig og hjælp til at f.eks. at lære at surfe. Den ordning fungerer godt hos os på Dolle A/S, sagde han.

Det er der god fornuft i, mente formanden for DI Thy/Mors, Tage Odgaard Nielsen.

– Hvis det virker i Thy, kan det måske også virke på Mors.

Forfatter

Related posts

Top