Hvem ved hvad de unge vil ha? – Det gør de selv!

Ni unge med helt forskellig baggrund og fra forskellige steder siger i en ny række af film deres ærlige mening om det at være ung i ”Udkantsdanmark”. Mini-dokumentarerne er af Thisted Forsikring.

Filmene bliver sendt hver søndag kl. 20.30 på Thisted Forsikrings Facebook og Youtube, og de første film har allerede haft premiere.

Hos Thisted Forsikring er det en hjertesag at støtte det lokale liv, og i år vil selskabet støtte det gode ungdomsliv. Det sker som tidligere under navnet ”Danmarks Rygrad støtter”.

Hvem ved hvad de unge tænker?
Men inden Thisted Forsikring gik i gang med ansøgningsproceduren, stillede de sig selv et vigtigt spørgsmål: – Hvem ved hvad de unge tænker?

– Vi spurgte os selv: Er det egentligt os ”gamle” der kan sige noget begavet om hvad der egentlig er vigtigt for de unge i Danmarks Rygrad i dag? Svaret ligger jo nærmest i spørgsmålet, fortæller administrerende direktør Dennis René Petersen med et glimt i øjet.

Derfor gjorde man noget helt nyt. Thisted Forsikring inviterede ni unge ind i et tv-studie i en hel dag. Her skulle de unge arbejde med og tale om de emner der var vigtige. Et kamerahold var med som ”flue på væggen”.

De unge havde aldrig mødt hinanden før. De kommer fra forskellige baggrunde og steder i ”Danmarks Rygrad”, Nord-, Midt- og Vestjylland. De har helt forskellige fritidsinteresser, forskellige drømme for fremtiden, og de går på forskellige uddannelser.

De unge skulle tale om det gode ungdomsliv i Udkantsdanmark; Danmarks Rygrad.

Magi i tv-studiet
– Vi var virkelig spændte! Vi skulle møde de unge for første gang, og de skulle møde hinanden, få minutter før filmholdet gik i gang med at optage. Så skulle vi skyde i fem timer, og det skulle blive til fire film. Det var nervepirrende, fortæller kommunikationschef i Thisted Forsikring Katrine Dahl Clement.

Men det blev en helt særlig dag, fortsætter hun.

– Jeg måtte lige synke en klump undervejs i optagelserne fordi de unge medvirkende gav så meget af sig selv. De glemte lynhurtigt kameraerne og faldt i snak. De brænder virkelig for lokalområdet, de har skarpe holdninger, og de har virkelig meget at byde på i forhold til hvad der skal til for at Danmarks Rygrad også i fremtiden er et godt sted for unge. Vi var vist alle sammen lidt rørte over den magi der opstod, siger Katrine Dahl Clement.

Søg støtte til det gode ungdomsliv
I løbet af juli og august sender Thisted Forsikring de fire film som blev optaget med de unge, ud på Facebook, Youtube og Instagram. Filmene dækker fire temaer som er vigtige for de unge: Fællesskab, fritid, fremtid – og så en kærlig opsang til andre unge.

– Det viser sig jo at vi har det bedste råstof her i Danmarks Rygrad, nemlig vores unge mennesker. De er bare klar! De vil gerne løfte faklen og gøre noget godt for lokalområdet og for det lokale fællesskab blandt unge. Det glæder vi os til at støtte op omkring når ansøgningsperioden går i gang den 10. september, siger administrerende direktør Dennis René Petersen.

Alle der har et projekt eller initiativ der handler om det gode ungdomsliv i Danmarks Rygrad, kan søge Thisted Forsikring om støtte. Læs mere HER.

Foto: Thisted Forsikring

Forfatter

Related posts

Top