Hvad mener politikerne om penge retur i bytte for hjemmepasning?

Fra i dag genåbner dagtilbud over hele landet.

I Gladsaxe og København er forældre dog blevet tilbudt, at hvis de holder børnene hjemme i den kommende tid, kan de slippe for at betale for institutionsplads.

Det tilbud bør dække forældre over hele landet, mener Signe Nielsen, der er formand for Forældrenes Landsorganisation (Fola).

– Det vil være rigtig godt, hvis staten gik ind og sagde, at den dækker udgiften ved, at nogle forældre holder deres børn hjemme, når nu ikke alle kan tilbydes pasning.

Men hvad mener de lokalvalgte politikere? Vi har spurgt medlemmerne af økonomiudvalgene i både Thisted og Morsø Kommuner:

Thisted Kommune
Følgende er ikke vendt tilbage på redaktionens henvendelse: Ulla Vestergaard (A), Niels Jørgen Pedersen (V), Henning Holm (A) ogPeter Larsen (V)

Casper Søe-Larsen, Liberal Alliance (er som den eneste af de adspurgte ikke medlem af Økonomiudvalget. Han medvirker fordi han som den første igår udtalte sig i sagen)

Casper Søe-larsen.

– Forældre opfordres aktivt af kommunen til, at passe deres børn hjemme, såfremt det er muligt. Det er mærkværdigt at familier der faktisk gør som kommunen beder om – at udvise samfundssind og omtanke – samtidig skal betale for en ydelse de ikke modtager. Jeg synes, at det er helt rimeligt at tage en snak om, om vi ikke i virkeligheden.
.

Ib Poulsen, Dansk Folkeparti

Ib Poulsen. Foto: Steen Brogaard

– Jeg mener, at fra det øjeblik pasningsmulighederne forsvandt og til de genindføres, ja da skal der ikke betales til det. Forældre har jo i mange tilfælde haft ekstaordinære udgifter ved nødpasning i den tid hvor de som mange andre har måtte passe deres arbejde. Kørsel til og fra bedsteforældre på ukristlige tidspunker. Trukket ekstemt meget på famili,e venner og bedsteforældre i den tid. Så ja ingen forældre betaling i den tid man ikke har fået noget for betalingen.

Jens Kr. Yde, Det Konservative Folkeparti

Jens Kr. Yde. Foto: Thisted Kommune

– At man betaler for noget man ikke får. Det kan jeg ikke holde til at mene skulle være fornuftigt på den lange bane, siger han. Jeg vil taget det op til en drøftelse i Økonomiudvalget.

Morten Bo Bertelsen, SF

Morten Bo Bertelsen (F). Foto: Thisted Kommune

– Jeg er åben over for at undersøge forskellige muligheder, som en midlertidig løsning.

Morsø Kommune
Følgende er ikke vendt tilbage på redaktionens henvendelse: Viggo Vangsgaard (A)

Hanne Haldrup, Venstre

Hanne Haldrup (V).

– På vegne af Borgmester Hans Ejner Bertelsen, Socialudvalgsformand Henning Sørensen og undertegnede, kan jeg tilkendegive, at vi ikke har planer om at ændre i betalingen for børnepasning i maj måned eller i en længere periode. Altså mener vi, at forældrebetalingen skal fortsætte som hidtil.

Borgmester Hans Ejner Bertelsen, Venstre

Hans Ejner Bertelsen. Foto: Morsø Kommune

Se svar fra Hanne Haldrup længere oppe

Socialudvalgsformand Henning Sørensen, Venstre

Henning Sørensen. Foto: Morsø Kommune

Se svar fra Hanne Haldrup længere oppe

John Christiansen, Socialdemokratiet

John Christiansen (A). Foto: Morsø Kommune

– Nu er det jo ikke noget som vi har drøftet i Økonomiudvalget, men jeg følger det, som er udmeldt fra regeringens side, altså at fastholde betalingen som hidtil.

Meiner Nørgaard, Dansk Folkeparti

Meiner Nørgaard. Foto: Morsø Kommune

– Jeg synes, at vi er nødt til at følge det der er udmeldt fra regeringen. Hvis noget skal ændres bør pengene følge med fra Christiansborg. Hvis Morsø kommune bruger ekstra penge på noget nu, skal de desværre bare findes på noget andet senere.

Jette Jepsen, Radikale Venstre

Jette Jepsen. Foto: Morsø Kommune

– Jeg følger nysgerrigt de tiltag de forskellige kommuner sætter i værk, og især om der er inspiration at hente, som vil være relevant for os at bruge. Kommunerne i landet er meget forskellige. Jeg følger desuden om vi i Morsø Kommunen får henvendelser fra forældre, som har brug for noget fra vores side.

– Politisk er jeg bevidst om, at hvis vi går ind og bruger kommunal finansiering på en generel indsats for at nedsætte forældrebetalingen, så skal vi finde pengene et andet sted i systemet – og det er ikke nemt, som vores økonomi ser ud. Det vil gå ud over vores service tilbud på børne og skoleområdet eller de ældre. Her er kommunerne meget forskelligt stillet økonomisk. Men kommer Regeringen med et tilbud om reduktion af forældrebetalingen er det bestemt en mulighed vi kunne kigge på.

 

Forfatter

Related posts

Top